THE BLAIR WITCH PROJECT BU SEFER DİZİ OLARAK GELİYOR

THE BLAIR WITCH PROJECT BU SEFER DİZİ OLARAK GELİYOR


Mecbur izleyeceğiz, mecbur korkacağız


Daniel Myrick ve Eduardo Sánchez’in hem yönetmen hem de senaryosunu üstlendiği ve korku filmleri arasında günümüzde aşina olduğumuz bir tekniğin ortaya çıkmasına sebep olan The Blair Witch Project dizi olarak televizyona gelmeye hazırlanıyor.

1999 yılında sadece 60 bin dolara mal olan ama gişede 250 milyon dolar hasılat eden ve günümüz korku filmleri arasında kült kabul edilebilecek bir mertebeye ulaşan The Blair Witch Project, sinemadan sonra televizyona geliyor. Aynı başarıyı yakalayabilecek mi görmeyi merakla beklediğimiz filmin dizi uyarlaması, ABD’nin Washington D.C eyaletindeki Maryland şehrinde bir ormana Blair isimli bir cadı efsanesi hakkında araştırma yapan üç sinema öğrencisinin hikayesini anlatıyor.

Yakın tarihte Paranormal Activity serisi başta olmak üzere sabit kamera ve planlar yerine, sürekli hareket halinde ve daha “amatör” görüntülerle hayat geçen filmlerin ilk örneği olan The Blair Witch Project, vizyona girdiği dönem Sundance’te adından epey söz ettirmiş hatta Cannes Film Festivali’ne bile katılmıştı.

Filmin ortak yönetmeni Eduardo Sánchez’in de bizzat dahil olduğu proje için Sanchez, “Bizim için ‘Hey, hadi bu filmi orijinal yapımcılarıyla televizyona uyarlayalım ve her bölümü de bu projeyle ilgilenen bir yönetmene çektirelim.’ demek son derece heyecan verici oldu.” açıklamasını yaptı. 2016’da rebooth’u çekilen ama tabi ki ilki kadar başarılı olmayan filmi hazır Halloween ruhu henüz şehri terk etmemişken izlemekte fayda var.