YAYINLANMASINA GÜNLER KALA THE CROWN’DAN YENİ FRAGMAN

YAYINLANMASINA GÜNLER KALA THE CROWN’DAN YENİ FRAGMAN


II. Elizabeth, 2. sezon, 8 Aralık


Netflix’in yaptığı en iyi işlerden The Crown8 Aralık’ta yayınlanacak yeni sezonu öncesi bir fragman daha yolladı.

II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından Altın Küre ödüllü Claire Foy‘un canlandırdığı Kraliçe II. Elizabeth’in aşk, çatışma ve bolca yükümlülük dolu tahttaki ilk yıllarını anlatan dizi, Buckingham Sarayı ve 10 Downing Street’ten dünyanın kaderine şekil veren dönüm noktalarını işliyor.

the-crown

The Queen ve Frost/Nixon gibi filmlerin yanı sıra da ödüllü sahne oyunu The Audience’ı da yazan Peter Morgan tarafından kaleme alınan senaryosunun gerçekçi ve akıcılığıyla öne çıkan The Crown’ın yönetmenliğini de Billy Elliot ve The Hours gibi filmlerinden tanıdığımız Stephen Daldry üstleniyor. The Queen’de Morgan ile beraber çalışan Andy Harries ise The Crown’ın da yapımcı koltuğunda.

Oldukça karmaşık ve skandallarla dolu bir dönemin kapılarını aralayan yeni sezon, kendi kumandasındaki ordunun Mısır’da savaşa girmesinden 3. Başbakan Harold Macmillan’ın görevden alınmasıyla devam eden olayları, devrimci 1960’lara el sallayarak ve Kraliçe II. Elizabeth’in taşımak durumunda olduğu tacın ağırlığına dem vurarak anlatacak.