BABA MIYAZAKI’DEN ÖNCE OĞUL MIYAZAKI’DEN YENİ BİR ANİME

BABA MIYAZAKI’DEN ÖNCE OĞUL MIYAZAKI’DEN YENİ BİR ANİME


Aile boyu Miyazaki


Önce emeklilikten geri döndüğünü, sonra tekrar emekli olduğunu, en sonunda ise kesin dönüş yapacağını öğrendiğimiz Hayao Miyazaki, How Do You Live isimli yeni projesini hazırlayadursun, Studio Ghibli’deki hareketlenme devam ediyor.

ronja1

Studio Ghibli’nin emektar yapımcısı Toshio Suzuki’nin açıklamasına göre başarılı yapım şirketi, Hayao Miyazaki’nin oğlu Goro Miyazaki’nin yöneteceği yeni bir film hazırlıyor. Filmin ismi ve detayları ise şimdilik paylaşılmadı.

Miyazaki’nin emeklilikten geri dönmesiyle “Yapabileceğimiz en güzel şey bu, zaten başka bir şey yapmayı da bilmiyoruz.” diyen Suzuki, yakında hepimizin Studio Ghibli’nin rüyalar alemine dalacağımızın sinyallerini verdi.

Teknik olarak da farklılığa giden Studio Ghibli, tamamen el çizimi olarak  hayata geçirdiği projelerinin yanı sıra How Do I Live ile bilgisayar destekli filmler üretmeye başlayacağının sinyalini vermişti. Bu sene Amazon üzerinden yayınlanan Ronia the Robber’s Daughter ise bu yeniliğin ilk meyvesiydi.

Ayrıca Miyazaki’nin şu anda üstünde çalıştığı How Do I Live hakkında da detayları paylaşan Suzuki, bu filmin Castle in the Sky ve Spirited Away karışımı bir film olacağını açıkladı. Suzuki, “Filmin içeriği, bugüne kadar gördüklerimizden çok farklı. Onun harika bir fantezi dünyası var. Storyboard’lara baktığımızda, neden emekli olma fikrini değiştirdiğini kolayca anlayabiliyorum.” diyerek heyecanımızı iki katına çıkardı.