BERGHAIN’A GİREMEYENLER BURAYA –> THE DISTILLERY

BERGHAIN’A GİREMEYENLER BURAYA –> THE DISTILLERY


Almanya'da bir diğer efsane


Gece hayatının efsanevi kulüplerinden Berghain’la ilgili hikayeler hepimizin malumu. Kapısında sıra beklemelerden çalan isimlere, içeride fotoğraf çekilememesinden kulübün ilk açıldığından beri kapısında duran Sven Marquardt’a kadar hakkında konuşulan her şey her zaman ilgi çekici…

ttt

Peki gece hayatı bu kadar meşhur olan Almanya’nın Berghain ayarında, kimilerince daha bile iyi olan bir diğer gece hayatı mabedi The Distillery’yi duydunuz mu? Bu sene 25. yılınını kutlayan The Distillery, isminden de tahmin edebileceğimiz gibi eski bir içki fabrikası. Leipzig’de yer alan bu gece kulübünün 20 yıldır resident DJ’liğini üstlenen Matthias Tanzmann, ilk defa 18 yaşında haberdar olduğu The Distillery’ye ilk görüşte aşık olmuş. “O zamanlar şimdiki gibi zengin bir gece hayatı yoktu. Artık yavaş yavaş bu işlere girmeye başladığınızda her zaman daha derine gitmek istersiniz. Ben de birkaç gece kulübüne gittikten sonra aradığım her şeyin The Distillery’de olduğunu anladım.” diyor. İlk gittiğinde hatırladığı sıcaklığı hala unutamadığını da paylaşan Tanzmann, “Başta burası bana arkadaşımın salonunda her birlikte eğleniyormuşuz havası verdi. Ama tabii dans pistinin vahşiliği ve hareketliliği her yerde karşınıza çıkacak türden değildi.” diyerek The Distilerry’ye olan sevgisini paylaşıyor.

3-2

Mekanın kalitesinin içerisindeki insanlar kadar burada çalan sanatçıların ve şehrin The Distillery ile olan kuvvetli bağıyla da doğru orantılı olduğunu vurgulayan Matthias Tanzmann, “Burası şehirle o kadar bağlı ki 20 yılın sonunda şehirde hizmet veren tramvaylardan birine gece kulübünün adı verildi. Bu her yerde karşınıza çıkabilecek bir şey değil.” sözleriyle durumu detaylandırıyor.

The Distillery’nin sanatçılarından biri olan Marlow ise, başta sadece eğlenmek için geldiği bu mekanın yavaş yavaş onu ele geçirdiğini ve bir noktadan sonra DJ kabinin başında insanları eğlendiren tarafa nasıl geçtiğini hatırlamadığını söylüyor. 90’larda yasa dışı olarak hayatına devam eden gece kulübü, gecede 500-600 kişiyi ağırlarken, mekanın en unutulmaz gecelerinden birinde Jeff Mills imzası yer alıyor.

106

rr

The Distillery’nin 25. yılı çini özel olarak yayınlayacağı derleme albüm, Ocak ayında yayınlanacak.