LUCA GUADAGNINO YENİ FİLMİ SUSPIRIA HAKKINDA KONUŞTU

LUCA GUADAGNINO YENİ FİLMİ SUSPIRIA HAKKINDA KONUŞTU


Bildiğiniz Suspiria gibi değil


Call Me by Your Name ile yılın en flaş filmlerinden birine imza atan Luca Guadagnino, sıradaki projesi olan Suspiria ile ilgili detayları paylaştı.

dakota-johnson-suspiria-remake-e1488663846411

Chloë Grace MoretzDakota Johnson ve Tilda Swinton gibi isimlerin başrollerini paylaşacağı filmin, 1977 yapımı Darie Argento filmi Suspiria’nın yeniden çevrimi olacağını düşünüyorduk. Ancak yeni Suspiria, Guadagnino’nun planlarına göre ilk filmin senaryosunun yeniden çevrimi değil, farklı senaryoyla yepyeni bir film olacakmış.

Guadagnino, The Guardian’a verdiği bir röportajda, “Filmin posterini 11 yaşında gördüm, filmi de 14 yaşındayken izledim ve beni çok etkiledi. O günden beri kendi versiyonunu yapmayı hayal ediyorum. Yaptığım her film benim için çocukluk rüyalarımın gerçek olması demek. Bu film de o rüyaların en büyüğü.” açıklamasını yaptı.

MV5BMWM3Yjg4NjMtZmU0Mi00Mzk3LTg4MGUtYTA4NjRmZDExN2YwXkEyXkFqcGdeQXVyMjUyNDk2ODc@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_

Daha önce Tilda Swinton’ın da az da olsa çıtlattığı filmin gideceği yön, bizzat yönetmen tarafından da onaylanmış oldu. Yönetmen, röportajda insanların bu kült filmi yeniden hayata geçirmesine gösterdiği tepkilerle ilgili “Bazı insanların ‘Nasıl tekrar çekmeye kalkarsın?’ dediklerine şahit oldum. Böyle düşünseydik sinema tarihinde hiç Shakespeare uyarlaması izleyemedik. Sadece küçük bir çocukken filmi izlediğimde yaşadığım hisleri insanların da yaşamasını istiyorum.” yorumunda bulundu.

Müziklerini de Thom Yorke’un hazırlayacağı filmin 2018 ortalarından vizyona girmesi bekleniyor.