80’LERDEN KALMA NIRVANA DEMOLARI ORTAYA ÇIKTI

80’LERDEN KALMA NIRVANA DEMOLARI ORTAYA ÇIKTI


Arkadaş dediğin...


Bugün yaşasa 51 yaşında olacak Kurt Cobain’in müzik hayatının erken dönemlerinde kaydettiği demolar bir arkadaşı sayesinde ortaya çıktı.

charles_peterson_nirvana

Kurt Cobain’in 80’lerin sonunda, Nirvana’nın kuruluş aşamalarında kaydettiği demo kasetler internete yüklendi. Cobain’in o dönemki arkadaş grubunda yer alan John Purkey’ye kendi elleriyle teslim ettiği dört adet kasetten oluşan kayıtlar, ağırlıklı olarak grubun 1989 yılında çıkardığı ilk albümü Bleach’in provalarından ve demolarından oluşuyor.

Toplamda iki saatten fazla ham Nirvana kaydı barındıran kasetlerin sahibi olan John Purkey, grunge müziğin bizzat doğuşunun ve yükselişinin merkezinde yer alıp çeşitli gruplarla çalmış. Öngörülü bir insan olduğundan mı yoksa sadece çakallıktan mı bilinmez, Purkey bizzat Kurt Cobain’in kendisine teslim ettiği kasetleri yıllar boyunca iç içe iki metal kutunun içinde saklamayı başarmış. Videoların başında dönem ve kasetlerle ilgili anketodlar paylaşmayı da ihmal etmeyen Purkey, zamanında olayların bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemiş olacak ki kasetlerden iki tanesini satmak zorunda kalmış. Bir adet de çalınan kaset olduğunu açıklayan John Purkey’nin müzik dünyasına bu kıyağının kayıp olan üç kasetin de ortaya çıkmasıyla devam etmesini heyecanla bekliyoruz.