!F İSTANBUL, !F KÜLT BÖLÜMÜNDE YER ALACAK FİLMLERİ AÇIKLADI

!F İSTANBUL, !F KÜLT BÖLÜMÜNDE YER ALACAK FİLMLERİ AÇIKLADI


Born in Flames, Jubilee, Kamikaze 1989


15 Şubat – 25 Şubat’ta İstanbul’da, 1 – 4 Mart tarihleri arasında İzmir ve Ankara’da düzenlenecek 17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde yer alacak ilk filmler geçtiğimiz günlerde belli olmuştu.

Bu sefer de programın gözde bölümlerinden !f Kült başlığı altında gösterilecek filmler belli oldu. !f İstanbul’un sinema tarihinin kendine has ve kendisinden sonra gelen isimlere öncülük eden filmlerine yer ver verdiği Kült bölümünde gösterilecek filmler işte bunlar;

kamikaze-1989-filmloverss

Alman yönetmen Rainer Werner Fassbinder’ın son oyunculuk deneyimi olan Kamikaze 1989, Wahlöö’nün ‘31. Kat’ isimli romanından Wolf Gremm’in gözüyle sinemaya aktarılmış distopik bir gelecekte geçiyor.

Derek Jarman‘ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu Jubilee ise, tüm zamanların en başarılı punk filmlerinden biri olup, I. Elizabeth’in 400 yıl sonrasına ışınlanmasını ve yolsuzluktan çökme noktasına gelmiş Londra’nın başında yer alan gerilla punk bir kız çetesiyle karşılaşmasını anlatıyor.

jubilee-filmloverss

Lizzie Borden’ın feminist bilim kurgu klasiği Born in Flames, 1983 yılında prömiyerini yaptığı Berlin Film Festivali’nde olay yaratan ve o günden beri sayısız feministi etkileyen bir film olarak !f  İstanbul’un Kült başlığı altında gösterilecek.

born-in-flames-1983-filmloverss