YENİ THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN ALBÜMÜ TAMAMLANMAK ÜZERE

YENİ THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN ALBÜMÜ TAMAMLANMAK ÜZERE


Tony Visconti'den açıklamalar


Damon Albarn’ın üretim hızına yetişemiyoruz. Son üç yıla bir solo albüm, bir Blur albümü ve bir de Gorillaz albümü sığdıran Albarn, bir diğer projesi The Good, The Bad & The Queen’le bu yıl tekrar karşımıza çıkacak.

The-Good-The-Bad-and-The-Queen-resize-1

Grupla aynı ismi taşıyan ilk albüm 2007’de yayınlanmış, çok başarılı olmuş ve turne kapsamında The Good, The Bad & The Queen’i İstanbul’da izlemiştik. Yaklaşık 11 yıllık aranın ardından yayınlanacak yeni The Good, The Bad & The Queen albümü, Paul Simonon [The Clash], Tony Allen [Fela Kuti], Simon Tong [The Verve] ve tabii ki Damon Albarn’ı tekrar bir araya getirecek.

Albümün prodüktör koltuğunda ise bir efsane oturuyor; David Bowie’nin can yoldaşı ve prodüktörü Tony Visconti.

Visconti, yeni The Good, The Bad & The Queen albümünün kayıtlarının üçte ikisinin tamamlandığını açıkladı. Geri kalan üçte birlik kısım ise Damon Albarn’ın Gorillaz turnesi sebebiyle Nisan ayında tamamlanacak. Tony Visconti, kaydın bu yıl içinde yayınlanacağını, albümün çok iyi olduğunu ve dinleyicilerin bir hayli etkileneceğini söylüyor.

Bu arada Gorillaz’ın yarısı Jamie Hewlett’ın dediklerini de unutmayalım; Hewlett’a göre 2018’de bir Gorillaz albümü daha yayınlanacak.