GASPAR NOÉ’NİN YENİ FİLMİ PSYCHÉ VE DETAYLARI

GASPAR NOÉ’NİN YENİ FİLMİ PSYCHÉ VE DETAYLARI


Love'ın ardından


Arjantin doğumlu Fransız yönetmen Gaspar Noé’nin, 2015’te büyük yankı uyandıran Love’dan sonra tekrar yönetmenlik koltuğuna oturacağı yeni filminin ismi Psyché. Projenin detayları ise belli oldu.

LOVE-Still-9-©-Gaspar-Noé-1024x545

3 milyon dolarlık bir bütçeyle hayata geçecek film, büyük ihtimalle yıl sonunda gerçekleşecek film festivallerinde gösterilmek üzere hazır olacak. Genel olarak aşina olduğumuz Gaspar Noé sinemasının temel ögelerini bir kez daha göreceğimiz filmin konusu şu şekilde;

90’lı yılların ortalarında yirmi dansçı, bir ormanın kalbinde bulunan ve yakın zamanda kapanacak bir yatılı okulda 3 gün sürecek prova için bir araya gelir ve bu provayı bir partiye dönüştürmeye karar verir.

Aniden değişen atmosferle birlikte grup kendini hazırlıklı olmadıkları bir deliliğin içinde bulur. Uyuşturucu etkisinde olduklarını farkederler ama onlara bunun kimin yaptığını bir türlü çözemezler. Ve nihayetinde artan ritimle birlikte içinde bulundukları nevroz ve psikoza karşı gelmek imkansız hale gelir. Bazıları kendini cennette hissederken, birçoğu cehenneme dalıp kaybolur.

Merak uyandıran konusu ve Gaspar Noé’nin orijinal anlatım tekniğiyle nefes kesici bir hale gelmesi kuvvetle muhtemel hikaye, müzik ve sinemanın uyumunu bir kez daha bizlerle buluşturacak gibi gözüküyor.