KAYIP BİR SALVADOR DALİ TABLOSU BULUNDU

KAYIP BİR SALVADOR DALİ TABLOSU BULUNDU


Viva la Dali!


Sürrealizm yazılıp Salvador Dali olarak okunan efsane ressam Salvador Dali’nin bugüne kadar kayıp olan bir resmi ortaya çıktı.

1235456

Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle sanat tarihine adını altın harflerle yazdıran Katalan sürrealist ressam Salvador Dali’nin 75 yıldır özel bir koleksiyonda duran bir resmi bulundu. Artnet’e verdiği röportajda imza analizi, kızılötesi tarama ve arşiv taraması gibi aşamalardan geçen eserin orijinal bir Salvador Dali resmi olduğuna karar veren Dali uzmanı Nicolas Descharnes, resmin sahte olduğunu gösteren hiçbir şey olmadığını belirtti.

Salvador Dali’nin İspanya’da yaşamaya başladığı 30’lu yılların başında yapılmış olduğunu belirten araştırmacılar bu yorumlar için de resimde kullanılan boyaların pigmentlerini örnek gösteriyor. Bir ismi bulunmayan tablonun Salvador Dali ve eşi Gala Dali’nın Port Lliga’nın günümüzde müzeye dönüştürülen evlerinden bir enstantaneyi resmettiği düşünülüyor.

Günün sanat dünyasını hareketlendiren haberi olarak isimlendirebileceğimiz keşfedilen bu tablonun yakın zamanda herhangi bir yerde sergilenip sergilenmeyeceği ya da bir açık arttırmaya çıkıp çıkmayacağı ise şimdilik belirsiz.