WES ANDERSON BU SEFER DE KÜRATÖRLÜĞE EL ATTI

WES ANDERSON BU SEFER DE KÜRATÖRLÜĞE EL ATTI


Beyaz perdeden sergi salonlarına


Fantastic Mr. Fox’tan sonra bir kez daha stop-motion sularına dalacağı, The Grand Budapest Hotel’den sonra ise ilk kez karşımıza çıkacağı filmini beklediğimiz Wes Anderson, sanat dünyasına yelken açtı.

landscape_vip_wes_anderson_juman_malouf_cm_23102017_02_pp

Wes Anderson, eşi olmasının yanında illüstratör, kostüm tasarımcısı ve romancı yönüyle tanıdığımız, Gucci’nin baş tasarımcısı Alessandro Michele’in Victorian Lady stili için esin kaynağı olan Juman Malouf’la birlikte açacağı yeni sergisini paylaştı.

Greko-Romen tarihinden geniş bir müzik enstrümanı, silah ve zırh koleksiyonu barındıracak sergi, Viyana Kültür Sanat Tarihi Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Anderson ve Malouf, bu arşivlerden ve yakındaki Wagenburg müzesinden alınmış imparatorluk arabaları ve atlı kızak toplama araçlarını da sergisinde kullanacak. Sergi, daha sonra Anderson’ın uzun zamandır birlikte çalıştığı Prada’nın Venedik’teki Fondazione Prada merkezine taşınacak.

Üretmeden duramayan Wes Anderson’ın 29 Haziran’da ülkemizde vizyona girecek filmi Isle of Dogs’un yayınlanan son fragmanına bu vesileyle bir kez daha göz atalım.