URSULA K. LE GUIN’İN THE TELLING ROMANI SİNEMAYA UYARLANIYOR

URSULA K. LE GUIN’İN THE TELLING ROMANI SİNEMAYA UYARLANIYOR


Battlestar Galactica'nın Tory'si başrolde


Karanlığın Sol Eli, Yer Deniz Üçlemesi, Mülksüzler ve birçok kült romanı bizlerle buluşturan ve Ocak ayında aramızdan ayrılan ABD’li yazar Ursula K. Le Guin’in The Telling romanı beyazperdeye uyarlanıyor.

76bb80fc4a8dd8aa62351030b6b732cbcd9e804a

1960’lı yıllardan beri bilim kurgu türü içerisinde önemli eserleri kaleme alan yazarın 2000 yılında yayımlanan The Telling romanı; büyük bir savaştan çıkmış dünyadan, Aka gezegenine gelen Sutty Dass’ın teknolojik olarak çok gelişmiş olan bu gezegenin bilinmeyen noktalarına yaptığı bir yolculukta karşısına çıkan yasaklanmış bir din olan The Telling’i keşfetmesini anlatıyor.

Projeyi hayata geçiren Bayview Film’in kurucusu ve yapımcılarından biri olan Rizwan Virk ve ekibi film için konsept bir Facebook sayfası açıp bir görsel paylaşmış bile. Projeyi Ursula K. Le Guin’in hayatta olduğu günlerde birlikte tasarlayıp üstünde çalıştıklarını açıklayan Virk, film için başrole Battlestar Galactica ve Star Trek: Discovery’den hatırladığımız Rekha Sharma’yı uygun görmüş. Yönetmenlik koltuğunda ise 20 Weeks ve Raspberry Magic yapımlarının arkasındaki isim olan Leena Pendharkar’ın oturacağı yapımın 2019 yılında vizyona girmesi bekleniyor.