ISAAC ASIMOV’UN FOUNDATION ÜÇLEMESİ APPLE’LA TELEVİZYONA GELİYOR

ISAAC ASIMOV’UN FOUNDATION ÜÇLEMESİ APPLE’LA TELEVİZYONA GELİYOR


Apple büyük oynuyor


Edebiyat ve bilim kurgu bir araya gelince akla ilk gelen yazarlardan olan Isaac Asimov’un Foundation isimli kısa hikayeleri televizyon dünyasının kancasına takıldı.

FoudationEmpireTWMflat

Daha önce The Dark Knight, Batman Begins, Ghost Rider ve Blade serisi, Avatar 2, The War of the Worlds ve Terminator: The Sarah Connor Chronicles gibi yapımlarda çalışmış ikili David S. Goyer ve Josh Friedman‘ın başında olduğu olduğu projenin konusu ise bir hayli ilgi çekici.

Asıl olarak kısa kısa hikayeler olarak Astounding Magazine’de yayınlanan Foundation, galaktik imparatorluk hükümdarlığı altındaki bir evrende  farklı gezegenlerden insanların hayatlarını anlatıyor. Bu insanlar arasından geleceği ön görme yeteneğine sahip olan bir tarihçi, imparatorluğun yıkılacağını öne sürer ve insanlığın elde ettiği tüm bilgi mirasını kurtarmak için bir mücadeleye başlar.

Daha önce Fox, Warner Bros, Sony ve HBO gibi şirketleri hayata geçirmeye çalışıp başarısız olduğu yapımın henüz oyuncu kadrosu, yayın tarihi gibi konularla ilgili bir detay paylaşılmadı.