BEATPORT’A GÖRE EN ÇOK SATAN JANRA TECHNO

BEATPORT’A GÖRE EN ÇOK SATAN JANRA TECHNO


Dududuvv dududuvv...


Elektronik müzik odaklı çalışan ve aynı zamanda DJ’lerin, yapımcıların ve müzik severlerin şarkıları yüksek kaliteli indirmesine olanak sağlayan müzik platformu Beatport; yeni güncellemelerini paylaştı.

Beatport-stuff

Bağımsız müzik ve label geliştirmeye olan bağlılığını güçlendirmek isteyen Beatport, Hype Chart denen yeni özelliğini tanıttı. Haziran ayından itibaren sitede yer almaya başlayacak Hype Chart, daha küçük label’lara ve onların yarattığı janraların görünürlüğünü arttırmaya yönelik olacak. Satışlarının %96’sını bağımsız müzik ve label’lar üzerinde yapan site, haftalık olarak yaklaşık 25.000 yeni şarkıyı bu özelliğiyle kullanıcılarla paylaşacak.

Bunun yanı sıra site özelinde en çok satan janraları paylaşan Beatport’a göre zirvede techno yer alıyor. Son yıllarda büyük bir yükselişe geçen ve yeni pop müzik olma yolunda ilerleyen techno’yu house ve tech house takip ediyor. Geçen seneye göre satışlarının % 7 arttığını da paylaşan Beatport yetkilileri, kullanıcı deneyimini daha üst seviyeye çıkarmak için yeni bağımsız müziğe destek ve janra ekleme politikalarına da devam edeceklerini duyurdu.