DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN GARANTİ CAZ YEŞİLİ İLE BAHAR KONSERLERİ DEVAM EDİYOR

DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN GARANTİ CAZ YEŞİLİ İLE BAHAR KONSERLERİ DEVAM EDİYOR


Travis, Jake Bugg, Faces On Tv, Martin Taylor & Alison Burns


Son yılların en dolu konser sezonlarından birini kapatıp festival sezonuna doğru geçiş yapmak üzereyken Garanti Caz Yeşili‘yle Bahar Konserleri “Durun daha bitmedi!” diyor. 11 Mayıs – 8 Haziran arası gerçekleşecek konserlerle takvim üstünde olmasa da kafalarda yazı yaşamaya başlayacağız.

qqq 

İlk albümüyle bağrımıza bastığımız, ikinci albümünde olgunlaşmasını izlediğimiz, üçüncüde ise “Oldu bu çocuk” dediğimiz ve genç yaşına dört albüm sığdıran Jake Bugg, 11 ve 12 Mayıs’ta Türkiye’de vereceği ilk konseri için Babylon’a konuk olacak. Rick Rubin’in kanatları altına girmesiyle sıradan bir Youtube şarkıcısından bir yıldız isme dönüşen Bugg, sadece gitarı ve kendisi olmak üzere en yalın haliyle bizlerle buluşacak. “Peki biletler?” diyenler de buraya bakabilirler.

jake bugg

İngiliz gitarist Martin Taylor ve İskoç/Kanadalı Alison Burns, ikisi de birbirlerinden ayrı son derece başarılı kariyerlere sahip isimlerken Martin Taylor & Alison Burns Sings Ella isimli projeleriyle caz müziğin efsane ismi Ella Fitzgerald’ın şarkılarını seslendirecekleri bir çatıda, 15-16 Mayıs tarihlerinde Nardis’te buluşuyor. Ne de güzel bir buluşma bu… Bu yıl dünya çapında farklı etkinliklerle anılacak Ella Fitzgerald’ın Joe Pass’in Grammy ödüllü iş birliklerinden esinlenen proje, adeta bir taşla iki kuş.

A 656226

Mayıs ayını kapatıp Haziran’ı kucakladığımız günlerde ise Jasper Maekelberg’in 2014 yılında hayata geçirip iki albüm yayınladığı trip-hop projesi Faces On Tv, 24 Mayıs akşamı Zorlu PSM Stüdyo sahnesinde olacak. Maekelberg’in önderliğinde 2017 yılında yayınladıkları The Image Of Boy Wonder isimli teklisiyle dikkatleri üzerine çeken grup, bu sene de Night Funeral isimli ilk albümlerini yayınladı. Garanti Caz Yeşili‘nin Bahar Konserleri sayesinde ileride isimlerini daha bol bol duyacağınız bu grubu “Ben izlemiştim zaten” demek istiyorsanız sizi böyle alalım.

maxresdefault

Ülkemizde seveninin bol olduğu grupların başında gelen Fran Healy ve çetesi Travis, 1999 yılında yayınladığı Why Does It Rain On Me ve Writing To Reach You gibi klasiklerinin yer aldığı The Man Who albümünü ve grubun diğer sevilen şarkılarını seslendirmek üzere 8 Haziran’da bizlerle buluşacak.

TRAVIS_ARCHWAY copy.jpg

“Şarkılar zamanın duygusal kitap ayracı gibidirler. Bir şarkıyı duyduğunuzda o şarkıyı ilk duyduğunuz ana adeta yolculuk edersiniz ve o zaman size hissettirdiklerinin bir yankısını hissedersiniz. Koca bir albümün size bu hissiyatı yaşatması ise çok nadirdir, bu yüzden “The Man Who”yu tekrar çalmak bizim için büyük bir zevk olacak.” diyerek bu turnelerinin kendileri için öneminin altını çizen Healy, Zorlu PSM Ana Tiyatro’da şemsiyeleri açtıracak. Etkinliğin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz. 

Festival sezonundan önceki son düzlükte yaza mutluluk seviyenizi fulleyip girmek istiyorsanız kaçırmak istemeyeceğiniz etkinlikler Garanti Caz Yeşili Bahar Konserleri’yle ayağınıza kadar geliyor. Siz de artık yapmanız gerekeni biliyorsunuz…

Garanti Caz Yeşili konserleri dahil, şehirde gerçekleşen bir çok konser ve festivali KonserV’den takip edebilir, satın aldığınız biletleri işleterek puan kazanabilir ve biriktirdiğiniz puanları ödüle çevirebilirsiniz.