5 DAKİKADA İLK LEONARD COHEN ALBÜMÜNÜN DEHASI

5 DAKİKADA İLK LEONARD COHEN ALBÜMÜNÜN DEHASI


5 DAKİKADA İLK LEONARD COHEN ALBÜMÜNÜN DEHASI


Zarif ve asil kişiliği, saygı duyulası duruşu, kelimelerle anlatılamayacak muhteşemlikte sesi, insanın içine işleyen şarkıları ve şairane romantiklikteki sözleriyle müzik dünyasının her zaman hatırlanacak isimlerinden Leonard Cohen, 2016 yılında aramızdan ayrılmasıyla bütün müzik severleri hüzne boğmuştu.

leonard-cohen-dead-lead

Pitchfork’un müzik dünyasının önemli isimleri ve albümlerine ayırdığı Liner Notes bölümünün son ayağında, Leonard Cohen’in kariyerinin nasıl başladığı, nasıl yükseldiği ve o meşhur şarkılarına kimlerin esin kaynağı olduğunu anlatan beş dakikalık bir video yayınlandı.

Müziği her zaman hatırlanacak sanatçıların arasında yer alan Cohen, 1967 kışında ilk albümü Songs of Leonard Cohen’i yayınladı. Bu albümden önce bile başarılı bir şair olarak devam eden kariyerine, şarkı sözü yazarlığı eklemek istemesiyle ortaya çıkan One Of Us Cannot Be Wrong, Suzanne ve So Long, Marianne gibi şarkıların yer aldığı müzik tarihinin en başarılı ve naif ilk albümlerinden birinin hikayesi ayağımıza kadar geldi.

Kariyerine onlarca şarkı, albüm ve anı sığdıran Leonard Cohen’in müzikal dünyasına 5 dakikalık bir bakış atmak isteyenleri aşağıdaki videoya alalım.