CRITERION COLLECTION EYLÜL’DE ARŞİVİNE EVLADİYELİK FİLMLER KATIYOR

CRITERION COLLECTION EYLÜL’DE ARŞİVİNE EVLADİYELİK FİLMLER KATIYOR


Assayas ve Tarkovsky klasikleri


Criterion Collection, sinema tarihinde klasiklemiş, kült kategorisine gelmiş, kenarda köşede kalmış eski filmleri, sesli ve görüntülü restore ederek tekrar piyasaya sürerek biz sinema severlerin hayır dualarını çokça kez almayı başardı. Bu senenin Eylül ayında ise arşive eklenecek yeni filmlerle yine hayır dualarımızı almaya devam edecek.

Criterion Collection’ın, Eylül ayında piyasaya çıkaracağı film paketinin içerisinde beş film bulunuyor. Paketin ağır topları, Olivier Assayas‘ın 1994 tarihli yapımı Cold Water ve Andrei Tarkovsky‘nin 1966 tarihli epik yapımı Andrei Rublev.

coldwater

Assayas’ın Cold Water’ı 4K restorasyonu, yenilenmiş İngilizce altyazıları, yönetmen ve görüntü yönetmeniyle yapılmış röportajlar ve filmin iki farklı başlangıcıyla geliyor. Criterion Collection’daki ikinci Tarkovsky filmi olacak Andrei Rublev ise iki tane yenilenmiş versiyonuyla karşımıza çıkacak. Kutunun içeriğinde filmin orijinal 205 dakikalık versiyonunun 2K restorasyonunun yanı sıra, yönetmenin tercih ettiği 185 dakikalık yönetmenin kurgusu versiyonunun da yenilenmiş 2K restorasyonu bulunacak. Röportajlar, yenilenmiş altyazılar ve film hakkında yapılan yorumlar da kutunun içeriğinde bulunan diğer şeyler.

Eylül paketinde yer alacak diğer üç film ise 1936 yapımı komedi filmi My Man Godfrey, 1961 yapımı A Raisin in the Sun ve Ingmar Bergman tarafından yazılıp yönetilen, 1974 tarihli Scenes From a Marriage.