EDGAR WRIGHT İKONİK GRUP SPARKS İÇİN BELGESEL ÇEKİYOR

EDGAR WRIGHT İKONİK GRUP SPARKS İÇİN BELGESEL ÇEKİYOR


Edgar Wright'ın müzik aşkında yeni sayfa


Müziği her daim filmlerinde başrole koyan, yönetmenlik CV’sinde müzik videoları da bulunan, aynı zamanda azılı bir müzik takipçisi olan Edgar Wright, Baby Driver’ın ardından yeni projesiyle belgesele yelken açıyor.

landscape-1513356767-gettyimages-823659368

Yetenekli Bay Wright, ABD’li kült art rock ve daha bir sürü şey grubu Sparks’ın belgeselini çekecek.

1972’de kurulan Sparks, bugüne kadar toplam 23 albüm yayınlayarak üretkenliğin kitabını yazdı. Son olarak geçtiğimiz yıl Hippopotamus isimli albümünü yayınlayan Sparks, art rock’la başladığı hikayesinde pop, synth pop, new wave, disco ve glam rock gibi türlere de saptı.

Ron And Russell Mael

Edgar Wright, bu belgeselin bir parçası olması için, geçtiğimiz Mayıs ayında Sparks’ın O2 Forum Kentish Town’daki Londra konserini videoya çekmişti. Sparks’a 1979’daki Top of the Pops performansını izlediği günden bu yana büyük bir hayranlık beslediğini belirten Wright, şu sıralar belgesel için grubun arşivine derinlemesine daldığını söyledi.

Şu an için belgeselin ismi ve vizyon tarihi belli değil. Ancak ortaya çıkacak sonucun ne kadar iyi olacağını tahmin etmek pek de zor olmasa gerek.

Edgar Wright’in müzikle iç içeliği hakkındaki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Zamanında yazdığmız Sparks’ın kült albümü A Woofer in Tweeter’s Clothing’in kritiğine ise şuradan ulaşabilirsiniz.