FATİH AKIN STEPHEN KING UYARLAMASIYLA GELİYOR

FATİH AKIN STEPHEN KING UYARLAMASIYLA GELİYOR


Universal Pictures yapımcılığında Firestarter


In The Fade filmiyle geçen yılki Cannes Film Festivali‘nde büyük ses getiren ve başrol oyuncusu Diane Kruger‘a En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandıran Fatih Akın, bir Stephen King uyarlaması çekmeye hazırlanıyor.

fato

Aynı filmle bir de Altın Küre kazanan Akın, bu ödülle birlikte ABD’de tanınırlığını da arttırmış oldu. Şimdi ise Universal Pictures yapımcılığında Stephen King’in 1980 yılında yazdığı Firestarter isimli romanı sinemaya uyarlamaya hazırlanıyor. Kitapta, ebeveynleri gizli bir deneye katılmış olan Charlie’nin, doğduktan sonra ateş yaratıp, kontrol edebildiği farkediliyor ve sonrasında devlet ve bir takım gizli kuruluşların bu güçten yararlanmak istemesi anlatılıyor. Film daha önce 1984 yılında da sinemaya uyarlanmıştı.

Filmin senaryosunu Narcos‘un 4. sezonunda yazarlık yapmış Scott Teems üstlenecek. Yapımcılar arasında Universal Pictures ve Blumhouse Productions gibi Hollywood’un büyük şirketleri bulunuyor. Stephen King eserleri, daha önce birçok kez beyaz perdeye uyarlandı ve kendisi çalışılması çok zor isim olarak biliniyor. Kitaplarına sıkı sıkıya bağlı olan King’in, genelde uyarlamalara çok karıştığı dedikodular arasında. Bakalım Fatih Akın bu zorlukların üstesinden gelip, ilk Hollywood yapımında başarı sağlayabilecek mi?