JOHN COLTRANE’İN KAYIP ALBÜMÜ 55 YIL SONRA İKİ YENİ ŞARKIYLA YAYINLANIYOR

JOHN COLTRANE’İN KAYIP ALBÜMÜ 55 YIL SONRA İKİ YENİ ŞARKIYLA YAYINLANIYOR


Both Directions at Once: The Lost Album


40 yaşında çok erken bir şekilde aramızdan ayrılan caz ve müzik dünyasının en yetenekli isimlerinden John Coltrane’in 55 sene önce kaydedip kayıplara karışan albümü Both Directions at Once: The Lost Album sonunda yayınlanıyor.

john-coltrane-lost-album-080618-616x440

1963 yılında McCoy Tyner, Jimmy Garrison ve Elvin Jones’tan oluşan kemik quartet kadrosuyla Van Gelder Studios’ta kaydedilen Both Directions at Once: The Lost Album isimli albümün ana kayıtları stüdyodan kaybolmuş. Coltrane ve eşi Naima’nın evinden kaybolduğu sanılan ama ailenin bugüne kadar gizli tuttuğu referans kayıtları sayesinde hayata geçirilen albüm aynı zamanda daha önce duyulmamış iki şarkı barındırıyor.

Untitled Original 11383 ve Untitled Original 11386 isimli şarkıların da yer aldığı albüm aynı zamanda Impressions’ın piyanosuz bir versiyonu, One Up, One Down’ın bugüne kadar ki en temiz kaydı ve o dönem plak şirketinin kabul etmediği Nature Boy‘un daha kısa bir versiyonunu barındırıyor.

Bir başka efsanevi saksafoncu Sonny Rollins’in “Sanki piramitlerde gizli bir odayı keşfetmek gibi.” diyerek büyüklüğünü vurguladığı bu kayıp plak, hem CD hem de plak formatında 29 Haziran’da satışa çıkacak.