BLADE RUNNER SERİSİ YENİ KİTAPLARLA DEVAM EDECEK

BLADE RUNNER SERİSİ YENİ KİTAPLARLA DEVAM EDECEK


Çizgi romanlar geliyor


Kitaplar olmasaydı 1982 tarihli muhteşem Blade Runner ve geçen sene vizyona giren Blade Runner 2049 filmlerini hiçbir zaman izleyemezdik. Şimdi ise serinin devamını getirecek çizgi roman kitapları yayımlanmaya hazırlanıyor.

blade-runner-2049

Phillip K. Dick‘in Android’ler Elektrikli Koyun Düşler Mi? isimli kitabından 1982 yılında uyarlanan Blade Runner, Ridley Scott yönetmenliğinde ve Harrison Ford önderliğinde 80’li yıllarda ilk izleyicilerinin aklını almıştı. Muhteşem cyberpunk, distopik bir ortam, harika noir bir polisiye hikaye, süzülen ışıklar, uçan arabalar, robotlar, android’ler derken zamanının çok ötesinde bir yapım ortaya çıkmıştı. İlk filmden tam 35 sene sonra çekilen Blade Runner 2049 ise, yönetmenlik koltuğunda Dennis Villeneuve ve başrolünde Ryan Gosling/Harrison Ford ikilisiyle gişe olarak pek isteneni vermese de ilk filmin hayranları tarafından geçer not almıştı.

Şimdi de ikinci filmin yapımcı firması Alcon Entertainment, Titan Books‘la iş birliği yaparak, seriyi devam ettirecek bir çizgi roman yayımlamayı planlıyor. İkinci filmin gişede bekleneni vermemesi (150 milyon dolar bütçe, 259 milyon dolar dünya geneli hasılat) üzerine, hikayeyi devam ettirmek için böyle bir yola girilmiş. Titan Books’un kurucuları Nick Landau ve Vivian Cheung yaptığı açıklamada, Blade Runner evreninin daha çok az bir kısmının keşfedildiğini ve okuyuculara daha önce hiç duymadıkları ve görmedikleri hikayeler anlatacaklarını söyledi.

Hakkında daha fazla detay paylaşılmayan çizgi roman serisinin, hem koleksiyonluk hem de Blade Runner evreninin sevenleri tarafından büyük bir heyecanla okunacağından şüphemiz yok.