DJ KOZE’DEN GORILLAZ’A REMİX

DJ KOZE’DEN GORILLAZ’A REMİX


Humility


Gorillaz yeni albümü The Now Now‘la yazı kasıp kavurmaya devam ederken, albümden iki yeni remix haberi geldi. Humility‘ye yapılan iki remix’in sahipleri DJ Koze ve Superorganism.

dj koze

DJ Koze ve Superorganism, bu sene Gorillaz harici yeni albüm çıkaran bir başka iki isim. Koze’nin Knock Knock albümü, Mayıs’ta piyasaya çıkmış ve övgü dolu eleştirilere boğulmuştu, hatta albüm turnesi kapsamında kendisini İstanbul’da da izleme fırsatı yakalamıştık.

Superorganism ise kendisiyle aynı ismi taşıyan ilk albümün Mart’ta yayınlamıştı. Remix’lenen iki parçadan DJ Koze’nin ellerinden çıkan versiyonu, Damon Albarn‘ın orijinal vokallerini kullanarak arka plana Koze’den alışık olduğumuz yumuşak, downtempo kick ve bassline’larla donatılmış harika bir ”sahilde yatarken dinlerim ben bunu” tarzında, easy listening bir parça.

Superorganism’in parçası ise orijinal dubstep kökenlerine sadık kalmış, aksak ritimlerle ilerleyen, arasına acımadan robotik ve cızırtılı synth atan, trap kokan experimental bir parça olmuş. Bu tarz bir altyapıyla şarkının orijinal vokallerinin uyumu ise 10/11.

Bu iki remix ile albümün tadı iki katına çıkan Gorillaz’ın yeni albümü The Now Now’u dadinlemeyi unutmayın.