RED BULL MUSIC FESTIVAL ISTANBUL GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

RED BULL MUSIC FESTIVAL ISTANBUL GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR


26 - 30 Eylül Red Bul Bayramı


New York, Los Angeles, Paris, Johannesburg, Berlin, Viyana ve Sao Paulo’nun da aralarında yer aldığı 14 şehrin ardından rotasını İstanbul’a çeviren Red Bull Music Festival’ın programı belli oldu.

RBMF_MAIN-KV-100X70-e1528359516969

Bu yıl 20. kez düzenlenen Red Bull Music Academy’nin iki buluşmasının tam ortasında gerçekleşecek Red Bull Music Festival Istanbul, dört farklı konseptte gerçekleştirilecek etkinliklerde toplam 60 sanatçıyı ağırlayacak. Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde Cahit Berkay, Okay Temiz ve 14 ismin daha katılımıyla kalıpların dışına çıkılacağı bir doğaçlama gecesiyle Round Robin; Gaye Su Akyol ve Bubituzak’ın Yılmayan Şeytan özel konseriyle B-Movie cenneti Yeşilçam’ın derinliklerine indiğimiz Art of B-Movies gecesi, festivalin farklı konseptte gerçekleşecek dört gecesinden sadece ikisi.

Yetti mi? Yetmez…

Ezhel ve Kamufle‘nin ev sahipliğiyle “Doğu yakası mı, Batı yakası mı?” sorusuna cevap bulmaya gerek kalmadan Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ne ışınlanıp East vs West konseptiyle İngiltere’nin son yıllardaki en başarılı kadın MC’lerinden Little Simz, aktivist kimliğiyle de tanınan Gorillaz’ın Humanz albümünde üç düetle yer alan Amerikalı rapper Zebra Katz ve daha bir çok isim, gecenin temposunu iyice arttıracak.

Red Bull’un hayata geçtiği ilk günden beri geleceğin müziğini şekillendirmiş yaratıcı müzisyenleri, fikirleri destekleyen ve bu sene 20. yılını kutlayan oluşumu Red Bull Music Academy özel etkinliğiyle Beykoz Kundura Fabrikası‘nda 12 saat aralıksız müzikle mini bir festival atmosferi yaşayacağız.
Pan Daijing, The Bug feat. Miss Red, İpek Görgün ve Fennesz ortak performansı ile Dopplereffekt’i sahnede göreceğimiz gecenin bizi yerimizde bir saniye sabit bırakmayacak kısmı Robogeisha ve Seretan’ın B2B performansı ile açılacak. Sassy J B2B Volcov ile devam edecek RBMA gecesi, sabaha doğru önce John Talabot ve Axel Boman projesi Talaboman, ardındansa Barış K ve Vladimir Ivkovic’in aynı sahneyi paylaşacağı B2B performansla zirveye ulaşacak.

Eylül ayını müzik, sanat ve tasarım ile dopdolu geçireceğimiz etkinliğin kombine ve tek biletleri için buraya, bu kadar bilgi yetmez ben biraz daha bakınayım diyenleri ise bu adrese alalım.