YENİ APHEX TWIN BELGESELİNİ DİNLEYİN

YENİ APHEX TWIN BELGESELİNİ DİNLEYİN


The Cult of the Aphex Twin


Aphex Twin adıyla tanınan müzisyen Richard David James‘in, müzik yazarı John Doran tarafından hazırlanıp sunulan belgeseli The Cult of the Aphex Twin, BBC Radio 4‘da yayınlandı.

aphex

Aphex Twin’in müzik kariyeri boyunca ortaya çıkmış efsaneler hakkında da konuşulan belgeselde, Richard David James’le ilgili enteresan bilgiler ve hayranlarının akıllarındaki sorulara cevaplar bulunuyor.

James’in erken dönem röportajlarının da yer aldığı belgesel, sanatçının ”Şarkılarını gerçekten, uykudayken gerçekleştirdiği ”lucid dreaming” seanslarında mı yazıyor? Gerçekten Cornwall’da tank mı kullanıyor? Şehrin ortasında bir banka kasasında yaşadı mı? Bir denizaltıya sahip mi? DJ setup’ı içerisinde zımpara kağıdı ve mutfak robotu bulunuyor mu? Elektronik dans müziği forumlarında, hayranlarının arasında gizli kimlikle gezinip onları troll’lüyor mu?” gibi merak edilen birçok sorunun cevabını bir araya topluyor.

Bu sorular, normal bir insan için sorulsa çok anormal karşılanabilecekken, Aphex Twin’in müziği ve yaşam tarzı düşünüldüğünde aslında kulağa pek de anormal gelmiyor. Belgeselin tamamını BBC’nin kendi sitesinden dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz.