ALEX TURNER FOUR OUT OF FIVE’IN ORİJİNAL SÖZLERİNİ AÇIKLADI

ALEX TURNER FOUR OUT OF FIVE’IN ORİJİNAL SÖZLERİNİ AÇIKLADI


Alex Turner ile şarkı yazımı 101


Bu sene çıkardıkları Tranquility Base Hotel & Casino isimli albümleriyle yine ortalığı birbirine katan Arctic Monkeys‘in has adamı Alex Turner, şarkıların söz yazma süreci ve albümdeki Four Out of Five isimli şarkının orijinal sözlerinin aslında nasıl olduğunu açıkladı.

2018_AlexTurner_Getty_250117-920x584

Vulture.com sitesinin ”Harika bir rock şarkısının sözleri nasıl yazılır?’‘ adı verdiği inceleme yazısında Alex Turner’la sohbet eden ekip, Turner’ın şarkıların sözlerini nasıl yazdığı hakkında tüyolar almış. Turner yaptığı açıklamada: ”Şarkı sözleri genellikle sabah uyandığımda ilk 15 dakika içerisinde ya da gecenin bir vakit dışarda otururken gelir. Yanımda bir defter taşıyorum ve barda otururken aklıma bir söz gelirse onu not alıyorum. Ertesi gün baktığımda ‘bu enteresan olmuş bir şarkıda kullanabilirim’ diyorum. Diğer zamanlarda ise aklıma gelen sözler genellikle ‘John Lennon bir TV programı şefidir’ tarzında oluyor” dedi.

Four Out of Five şarkısının sözleri hakkında konuşurken ise şarkının orijinal sözlerinin aslında albümdekinden çok daha farklı yazıldığını söyledi. Albümdeki şarkının sözleri: ”Advertise in imaginative ways / Start your free trial today / Come on in, the water’s lovely / Look, you could meet someone you like / During the meteor strike / It is that easy.” olarak giderken aslında yazlan orijinal sözlerin ”Karaoke and raspberry beret, in imaginative ways, and I get signed right then and there by a hotshot executive / I wasn’t expecting it that easy.” olduğunu açıkladı.

Albümün açılış cümlesi “I just wanted to be one of The Strokes” hakkında da yorum yapan Turner, ”Aslında bu sözlerin doğru olduğunu farkettim ve albümde de olması gereken çok doğru yerde kullandım.” diyor ve tartışmalara bir nokta koyuyor.