GERÇEK UYARLAMA MULAN FİLMİNDEN İLK KARE PAYLAŞILDI

GERÇEK UYARLAMA MULAN FİLMİNDEN İLK KARE PAYLAŞILDI


Animasyonu kadar başarılı olsa yeter


Disney‘in 1998 yapımı animasyon filmi Mulan‘ın ”live-action” uyarlamasından ilk görsel paylaşıldı. Paylaşılan fotoğrafta Yifei Liu‘yu Mulan kostümleri içerisinde görüyoruz.

mulan

1998 yılında yayınlandığında oldukça ses getiren animasyon Mulan’ın gerçek uyarlamasına başrol Çinli aktris Yifei Liu’nun oldu. İmparator’un her aileden bir erkeğin, ordu için mecburi hizmet verme kararından sonra ailesine yardımcı olmak için erkek kılığında savaşa katılan Mulan’ın, Çin’in en başarılı savaşçılarından biri olmasını konu alan filmin yönetmenlik koltuğunda Zookeper’s Wife ve North Country gibi filmlerin Yeni Zelandalı yönetmeni Niki Caro oturuyor.

Başrol Yifei Liu’ya eşlik edecek isimler arasında Ip-Man serileri ve Star Wars: Rogue One‘da izlediğimiz ünlü aktör Donnie Yen, 1994 tarihli The Jungle Book uyarlaması ve Crouching Tiger and Hidden Dragon filmlerinden hatırladığımız Jason Scott Lee‘nin yanı sıra Jet Li de bulunuyor. Kısacası Hollywood’un bütün ünlü Çinli isimlerini tek bir filmde toplamışlar gibi görünüyor.

Çekimleri Çin ve Yeni Zelanda’da devam eden film için belirlenen vizyon tarihi ise 27 Mart 2020.