JOHN LENNON VE YOKO ONO’NUN BELGESELİNDEN RESTORE EDİLMİŞ FRAGMAN

JOHN LENNON VE YOKO ONO’NUN BELGESELİNDEN RESTORE EDİLMİŞ FRAGMAN


Imagine


John Lennon‘ın son yönetmenlik projesi, ölümünden yaklaşık 38 sene sonra nihayet sinemalara konuk olmaya hazırlanıyor. İlk kez 1972 yılının Aralık ayında izlenebilen Yoko Ono ve John Lennon‘ın otobiyografik belgeseli Imagine, restore edilmiş haliyle beyaz perdeye geliyor.

Film and Television

Eagle Rock Entertainment tarafından restore edilen ve içerisinde ikilinin grubu Plastic Ono Band‘in görüntülerinin de yer aldığı daha önce hiç görülmemiş 15 dakikalık bir kısmı da barındırıyor. Imagine, hem Lennon’ın 1971 tarihli solo albümünün adı hem de albümün içinde bulunan aynı isimli parça. Rolling Stone tarafından En İyi 500 Şarkı listesinin üçüncü sırasında yer alıyor. 2016 yılında National Music Publishers Association tarafından Yoko Ono’ya parçanın sözlerinin yazılmasında yardımcı olduğu için bir ödül verilmişti ve şarkı dünyadaki pasifistlerin milli marşı olarak değerlendiriliyor.

Lennon ve Ono ikilisinin bu filmi ”Dünyanın en pahalı ev yapımı sineması” olarak değerlendiriliyor. 3 kez Grammy ödülü kazanmış Paul Hicks tarafından ses dizaynı yapılan filmin içerisinde George Harrison, Fred Astaire, Dick Cavett ve Jack Palance‘ın yanı sıra film yapımcıları Jonas Mekas ve Andy Warhol da bulunuyor.