TECHNO KRALİÇESİ ELLEN ALLIEN’DAN YENİ EP

TECHNO KRALİÇESİ ELLEN ALLIEN’DAN YENİ EP


Take A Stand


Techno’nun Alman kraliçesi Ellen Allien, 3 şarkılık yeni bir EP’sini paylaştı. Take A Stand isimli EP, Allien’ın 20 yıl sonra kendi label’ı Bpitch Control dışında başka bir label’dan yayınlayacağı ilk EP olma özelliğini taşıyor.

ellen

Berlin techno sahnesinin a kalite isimlerinden Ellen Allien, Boddika‘nın label’ı Nonplus Records‘tan yayınladığı bu EP’yi, Berlin’in underground parti ve rave ortamlarında senelerdir edindiği deneyimlerden yararlanarak oluşturduğunu söylüyor. Aynı zamanda Allien, EP’nin isminin, içerisinde bulunduğu techno tarihinde, techno sahnesinin insanları ”ayağa kalkmaya” motive etmesinden ilham alınarak ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

EP için yaptığı açıklamada: ”Birçok insan techno’nun politik olmadığını söylüyor. Neden olmasın? Tabii ki de olabilir. Senelerdir gördüğüm ve içerisinde bulunduğum partilerde insanlar, düşünceleri ve hakları için ayağa kalkmaları gerektiği hakkında motive oluyor” dedi.

Kendisinden alıştığımız tonda hipnotik ve acid soundlarla bezeli, yüksek BPM’li üç parçayla karşımıza çıkan Allien’ın EP’si Take A Stand, 31 Ağustos‘ta yayınlanacak.