BAYRAKLAR ASILDI, ÇATAL BIÇAK HAZIRLANDI: ÇİYA SOFRASI CHEF’S TABLE’DA!

BAYRAKLAR ASILDI, ÇATAL BIÇAK HAZIRLANDI: ÇİYA SOFRASI CHEF’S TABLE’DA!


Kadıköy'e Foodie Akını


“Yediğin içtiğin senin olsun, gördüklerini anlat” yerine “Yediğin, içtiğin, gördüklerin; hepsini anlat” diyen ve dört sezondur gurme-seyahat alt kategorisinde parmakla gösterilecek kadar başarılı olan Netflix & David Gelb mucizesi Chef’s Table, beşinci sezonunda güzel bir sürprizle geliyor.

 


View this post on Instagram

A post shared by Chef’s Table (@chefstablenetflix) on

28 Eylül’de yayınlanacak tüm bölümler öncesinde ufak atıştırmalıklar tadında yeni sezon için ziyaret edilmiş noktalar ve ülkelerden fotoğraflar paylaşan Chef’s Table’ın resmi Instagram hesabının duyurusu; hem göğüs kabartan hem de acıktıran cinsten… Çiya Sofrası’nın saygıdeğer yaratıcısı Musa Dağdeviren, yeni sezonda yer alacak 8 şeften birisi olacak!

1960 Nizip doğumlu Musa Dağdeviren, vizyoner yaklaşımı ve geleneksel tarifleri çağa ayak uyduran tekniklerle birleştirmesiyle Güney mutfağını ülkemizde en iyi temsil eden noktalardan biri haline gelen Çiya Sofrası’nı 1987 yılında Kadıköy’de hayata geçirdi. İstanbul’da yaşayanların zaten sık sık ziyaret ettiği enfes noktalardan biri olan Çiya Sofrası’nı, yakın zamanda müthiş bir yeme içme turizmi akınına uğramadan -havalar da kısmen soğumuşken- ziyaret etmek için daha iyi bir sebep olamaz.

 Serinin beşinci sezonunda yer alacak şefler tam listesi de aşağıdaki gibi:

– Cristina Martinez / El Compadre – ABD

– Bo Songvisava / Bo.Lan – Tayland

– Musa Dağdeviren / Çiya Sofrası – Türkiye

– Mashama Bailey / The Grey – ABD

– Sean Brock / Restoran adı geçmiyor – ABD

– Asma Khan / Darjeeling Express – İngiltere

– Dario Cecchini / İtalya