ARCTIC MONKEYS DAVULCUSU MATT HELDERS SOLO ALBÜM ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

ARCTIC MONKEYS DAVULCUSU MATT HELDERS SOLO ALBÜM ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR


Yap yiğidim yap


Arctic Monkeys’in yetenekli davulcusu Matt Helders, solo albümü üzerinde çalıştığını açıkladı.

662e030cf7ebedd94a9422dff86829bf

Dün akşam The Trap Set isimli bir podcast’e misafir olan Matt Helders, konudan konuya zıplayan röportajda ağzındaki baklayı çıkardı. Sürekli şarkı kaydetmek istediğini ve kaydettiğini paylaşan Helders, bu kayıtları bir albüm formatına dönüştürmeyi düşündüğünü söyledi.

Arka planda kalmasına rağmen grupta Alex Turner‘dan sonra borusu öten ikinci kişi imajına sahip olan ve yaratıcılık açısından da grubun arkasını topladığını düşündüğümüz Helders’ın kafasından geçenleri albüm olarak duymak epey ilginç olacak gibi gözüküyor.

Süreçle ilgili, “Biriktirdiğim çok şey var ve ürettikçe devamının gelmesini seviyorum, ama bu yakın zamanda karşınıza çıkacak bir şey olmayacak. Biraz üstünde çalışıp bütün detaylarıyla düşünmek istiyorum. Şu anda sadece müzik kısmı üzerinde çalışıyorum, henüz söz yazmakla ilgili bir girişimde bulunmadım. Şimdilik sadece kafamdakileri anlatmak için tercih edeceğim yolu, tarzı belirginleştirmeye çalışıyorum ” açıklaması yapan Helders, gördüğümüz kadarıyla sessiz ve derinden ilerlemeye devam ediyor.

Albümü veya kaydedilen şarkıları ne zaman duyabiliriz bilmiyoruz ama heyecan verici bir gelişme olduğu kesin. Merak edenler için podcast’in tamamı ve Matt Helders’ın 2009 yılından kalma bir Last Christmas performansına aşağıdan ulaşabilirsiniz.