DAVID BOWIE’NİN GENÇLĞİNE İNECEĞİMİZ BELGESELDEN İLK GÖRÜNTÜ

DAVID BOWIE’NİN GENÇLĞİNE İNECEĞİMİZ BELGESELDEN İLK GÖRÜNTÜ


David Bowie: The First Five Years


8 Ocak’ta yayınlanan Francis Whately yönetmenliğindeki David Bowie: The Last Five Years belgeselinin devamı niteliğinde olacak David Bowie: The First Five Years’tan küçük bir kısım paylaşıldı.

Bu sefer sanatçının kariyerinin ilk yıllarına odaklanacak belgesel, Bowie’nin ailesi ve çocukluğundan başlayıp 1972 çıkışlı The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars albümüne kadarki dönemi kapsayacak. BBC Radio 6 Music’in sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda, David Bowie’nin kariyerinin başında yer aldığı David Bowie and the Lower Third grubunun davulcusu Phil Lancaster‘ı grubun BBC seçmelerinden bir anısını anlatırken görüyoruz.

Marry Poppins soundtrack’i Chim-Chim-Cheree’yi ve Baby That’s A Promise’i söyleyen grubun BBC yetkililerinden “Oldukça değişik bir sound”, “Kişiliği yok”, “Heyecan verici değil”, “Prova yapılarak bile geliştirilemeyecek seviyede” gibi yorumlar aldığını açıklayan Lancaster, bizleri müzik tarihinin en renkli ve farklı sahne personasına sahip isimlerinden birine “Karakteri yok” diyen adamla da tanıştırması açısından önemli.

İlk ayağında David Bowie’nin kendi röportajları haricinde; Tony Visconti, Earl Slick, Gail Ann Dorsey ve Carlos Alomar gibi isimleri gördüğümüz belgeselin devamı bakalım bizleri kimlerle karşı karıya getirecek. Belgeselin yayın tarihini öğrenmek için şimdilik 2019’u bekleyeceğiz.