JOHNNY DEPP YENİ FİLMİNDE OBJEKTİF BAŞINA GEÇİYOR

JOHNNY DEPP YENİ FİLMİNDE OBJEKTİF BAŞINA GEÇİYOR


Minamata


Son yılların tartışmalı isimlerinden biri haline dönüşen Johnny Depp, gerçek bir hikayeden uyarlanacak yeni filmi Minamata için el sıkıştı.

0da5a41e213a1eb2857e64b76a6af2da

Son dönemde kariyerinden çok özel hayatında yaşadığı haberlerle gündeme gelen Johnny Depp, 15 yaşında yerel gazeteler için fotoğraf çekerek kariyerine başlayıp sonra en başarılı savaş muhabirlerinden biri olan W. Eugene Smith’e hayat verecek.

Fotoğrafçı Smith ve eşi Aileen Mioko Smith’in yazdığı otobiyografik kitaptan beyaz perdeye uyarlanacak filmin yönetmen koltuğunda daha çok romantik komedi filmleriyle tanıdığımız Andrew Levitas yer alacak. Filmin senaryosu ise genç senarist David K. Kessler imzasını taşıyacak.

Kariyeri boyunca Life dergisi çatısı altında çalışan usta fotoğrafçının en bilinen işi, kendisinin de hayatına mal olan Japonya’nın Minamata halkının civa yüzünden zehirlenmesi üzerine çektiği fotoğraflar.

Eski bir dünya savaşı fotoğrafçısı olan Smith’in bir arkadaşının bu büyük hikayeyi dünyaya duyurmak için Japonya’ya seyahat etmesini anlatacak filmin yönetmeni, proje için “Johnny Depp ile burada hiçbir şey olmamış gibi acı çekenlerin sesini duyurmak için çalışmak, hafife alınabilecek bir şey değil. Tıpkı 1971’deki Eugene Smith gibi, bu inanılmaz hikayeyi dünya ile paylaşma görevi bizlere gurur veriyor.” açıklamasını yaptı.

Ocak ayında Japonya’da başlayacak olan çekimleri ardından Sırbistan’da devam edecek filmi 2019’un sonunda beyaz perdede görme ihtimalimiz yüksek görünüyor.