PETER JACKSON GÖZÜNÜ BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI’NA DİKTİ

PETER JACKSON GÖZÜNÜ BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI’NA DİKTİ


They Shall Not Grow Old


Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerinin arkasındaki bol ödüllü yönetmen Peter Jackson, I. Dünya Savaşı’na odaklandığı belgeseli They Shall Not Grow Old‘la ilgili merak edilenleri paylaştı.

They Shall Not Grow Old Artwork_Colourised footage artistic rendition 2018 - THEY SHALL NOT GROW OLD by WingNut Films with Peter Jackson. Original black and white film © IWM

600 saat gibi devasa bir süreden oluşan savaş görüntüsünün taranıp montajlandığı belgesel, ayrıca Peter Jackson ve ekibi tarafından tamamen renklendirildi. Projeyle ilgili “Bugüne kadar I. Dünya Savaşı ile ilgili birçok belgesel hazırlandı, ama kimse oradaki insanların sesini kullanarak böyle bir şey yapmamıştı.” açıklamasını yaparak They Shall Not Grow Old’un normal bir belgeselden farklı bir formatta karşımıza çıkacağı hakkında da ipucu vermiş oldu.

Neden böyle bir işe kalkıştığını da ayrıca açıklayan Jackson, ailesinden de bu savaş katılmak zorunda kalanlar olduğunu ve savaşın çıkış şeklini ve gelişmesini düşününce, son derece saçma bir fotoğraf ile karşılaştığını düşündüğünü paylaştı.

Önümüzdeki hafta BFI London Film Festival’da ilk gösterimini yapacak belgeselden paylaşılan teaser hemen aşağıda.