SONY YENİ PLAYSTATION ÜZERİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI

SONY YENİ PLAYSTATION ÜZERİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI


Yeni model bir PlayStation için ilk adımlar


Eğlence dünyasının devi Sony, yaptığı resmi bir açıklamayla PlayStation’ın devamı üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı.

1980748_620x410

Konsol dünyasının bir numaralı markası Sony, yıllardır rakipleri X-Box ve Nintendo’nun epey önünde hayatına devam ediyor. Ortaya çıkan son gelişmelerle bu durum değişecekmiş gibi gözükmüyor.

Daha önce Sony, üretecekleri yeni konsolun 2020-2021’den önce gelmeyeceğini açıklamıştı. Sony’nin tepe ismi Kenichiro Yoshida ise hakkında her zaman dedikodular olan PlayStation serisinin bir sonraki ürünü hakkında Financial Times’a verdiği röportajda, “Geldiğimiz noktada söyleyebileceğim tek şey, artık yeni jenerasyon bir konsola ihtiyaç duyduğumuzdur.” açıklamasını yaptı.

Konsolun ismi hakkında bir detay paylaşmaktan kaçınan Yoshida, PS Pro ile grafik kalitesini bir adım ileri taşıdıklarını ve “Yeni nesil” isminin hakkını verebilmek için donanımsal olarak da teknolojinin ilerlemesini beklemek zorunda olduklarını paylaştı.

US_PlayStation_HQ_(30344827735)

Buraya kadar paylaşılan bilgiler bizleri yeni bir teknoloji ve buna uygun altyapının yakın zamanda adım adım ortaya çıkacağını gösteriyor. Bir yandan da, Financial Times’ın Sony’nin gelecekteki konsol planlarını bilen oyun yayıncılığı endüstrisindeki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, bir sonraki PlayStation konsolu PlayStation 4 ile benzer bir temel mimariye sahip olabilir ve yeni nesil konsolda çok büyük değişikliklere gidilmeyebilir dedikoduları da yüksek sesle konuşulan konular arasında.

Biz oyun severler ise şimdilik sadece beklemek zorundayız.