STAR WARS’UN TV UYARLAMASININ ADI VE HİKAYESİ BELLİ OLDU

STAR WARS’UN TV UYARLAMASININ ADI VE HİKAYESİ BELLİ OLDU


The Mandalorian


Jon Favreau’nun başında olduğu Disney’in Star Wars evrenini televizyona taşıyacağı projenin detayları belli olmaya başladı.

star-wars-boba-fett-2-600x337

Mart ayında Jon Favreau’nun Disney için Star Wars evreninde geçecek yeni bir hikaye kaleme alıp yapımcılığını üstleneceğini açıklamasıyla, ortaya çıkacak proje için heyecanlanmıştık. Son yıllarda her dizinin ve filmin spin-off’unun yapılması akımının kurbanlarından biri mi olacak diye düşünürken Favreau, projeni ismini ve hikayesini sonunda bizlerle paylaştı.

The Mandalorian isimli proje, Disney’in kendi streaming servisinden yayınladığı ilk yapım olma özelliğine sahip olacak. Daha önce bir dönem konuşulan Boba Fett filmi, Disney’in yan projeleri rafa kaldırmasıyla iptal olmuştu. The Mandalorian’ın, Boba Fett filminin televizyona uyarlanmış hali olup olmayacağında dair bir açıklama ise yapılmadı. Dizinin konusuna gelecek olursak Favreau, Instagram hesabı üzerinden yaptığı

“Jango ve Boba Fett’in hikayesinden sonra Star Wars evreninde yeni bir savaşçı ortaya çıkar. The Mandalorian, İmparator’un düşüşünden sonra ve İlk Düzen’in doğuşundan önceki zaman diliminde geçecek. New Republic’ten çok uzakta, galaksinin uzak bir köşesindeki yalnız bir silahşörün çektiği sıkıntıları takip edeceğiz.”

açıklamasıyla, Star Wars evreninidenki Bounty Hunter’ların arasına girecek olmamız; Jedi’lardan uzaklaşıp farklı hikayeler, coğrafyalar ve karakterler görme ihtimalimiz heyecan verici.

Disney’in bu proje için 100 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığı da konuşulan detaylar arasında. Proje, bu bütçe ile hayata geçerse televizyon tarihinin en pahalı yapımlarından biri olacak.