YENİ GİTARİSTLERİN YARISINDAN FAZLASI KADIN

YENİ GİTARİSTLERİN YARISINDAN FAZLASI KADIN


Fender'den araştırma


Dünyaca ünlü gitar markası Fender’in yaptığı bir araştırmaya göre yeni nesil gitar çalmaya başlayanların yarısından fazlasını kadınlar oluşturuyor.

5_3

ABD ve İngiltere genelinde yapılan araştırmaya göre, gitar çalmaya yeni başlayanların ve yarı profesyonel seviyede gitar çalan kadınların oranında büyük bir artış var. Son yıllarda pazarlama stratejisini de bu yönde kurgulayan Fender, kampanyalarında daha fazla kadına dikkat çekmeye ve pazarlama stratejisini daha önce görmezden geldiği çok sayıda yeni kitleyi kendisine çekmeye yönelik değiştirdi. Buna örnek olarak da şirket, 2016 yılında tamamı kadın üyelerden oluşan Warpaint ve Bully üzerinden yeni gitar modellerini sunup bu gruplarla endorser’lık anlaşması yaptı.

Fender’in CEO’su Andy Mooney, “İngiltere’de gitar satın alanların yarısından fazlasının kadınlar olduğunu öğrenmek bizleri şaşırttı. Daha sonra bu testleri ABD’de yaptığımızda yine aynı sonucu aldık ve stratejimizi bu yönde tekrar gözden geçirmemiz gerektiğini anladık.” açıklamasında bulundu.  Müzik dünyasında “Taylor Swift Factor” ismini alan bu gelişme, önümüzdeki yıllarda daha çok kadın sanatçıyı ve kadınlardan oluşan grupları dinleyeceğimizin habercisi gibi.