ATIF YILMAZ’IN AH GÜZEL İSTANBUL FİLMİ RESTORE EDİLDİ

ATIF YILMAZ’IN AH GÜZEL İSTANBUL FİLMİ RESTORE EDİLDİ


Film, 20 Kasım'da özel bir gösterimle izlenebilecek


Atıf Yılmaz’ın başrollerde Sadri Alışık ve Ayla Algan’ın yer aldığı 1966 yapımı Ah Güzel İstanbul filmi, dijital olarak restore edilmiş haliyle sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

ah-guzel-istanbul-filmloverss

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi, Türk sinemasının klasik filmlerini gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalarına devam ediyor. Daha önce Üç Arkadaş, Vesikalı Yarim, Gurbet Kuşları, Muhsin Bey, Sevmek Zamanı, Bitmeyen Yol, Kuyucaklı Yusuf ve Hanım filmleri de proje kapsamında dijital ortamda restore edilmişti. Arkas Holding desteğiyle bu sene Atıf Yılmaz‘ın yönettiği Ah Güzel İstanbul, dijital ortamda restore ederek yenilenen şanslı yapım oldu.

Prof. Sami Şekeroğlu’nun yönetiminde yapılan restorasyon çalışması, teknoloji ve el emeğinin ortak en güzel iş birliği olarak bu güzel mi güzel filmi bizlerle buluşturuyor. Yüksek çözünürlükte taranarak 152.610 resme ayrılan Ah Güzel İstanbul’un her bir karesinin üzerinde tek tek çalışıldı. Filmin çekildiği dönemdeki teknik koşullardan kaynaklanan hatalar da dahil olmak üzere tüm bozukluklar orijinale sadık kalınarak günümüze uygun koşullarda yüksek çözünürlüğe sahip bir hale getirildi. Görüntü kısmının yanında ses kuşağı da dijital ortama aktarılarak restore edildi.

Ah Güzel İstanbul, yenilenmiş hâliyle, 20 Kasım 2018’de İstanbul’da Profesör Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi’nde gösterilecek.

ah-guzel-istanbul-2-filmloverss