DEADWOOD’UN ÇEKİMLERİ BAŞLADI

DEADWOOD’UN ÇEKİMLERİ BAŞLADI


Hem de orijinal kadroyla


HBO‘nun, 2004 – 2006 yılları arasında yayınlanan ve büyük beğeni toplayan western dizisi Deadwood’un geri döneceğini ama bu dönüşün dizi değil film formatında olacağını daha önce paylaşmıştık.

4e1c101c834150760fff2350af06a3b7a1dd7b33

3 sezon ve 36 bölümden oluşan dizi, alıştığımız HBO sertliğinin, western döneminin şiddetiyle birleşip kısa sürede kendine büyük bir hayran kitlesi oluşturmuştu. Maalesef uzun ömürlü olmayan proje, dizinin hayranlarının senelerdir diziyi geri döndürme çalışmalarına rağmen bir türlü gerekli onayı alamamıştı.

Ta ki geçen seneye kadar…

HBO’nun yaklaşık bir sene önce yaptığı açıklamayla dizinin film formatında geri döneceği kesinleşmiş ve prodüksiyon çalışmaları da ışık hızıyla başlamıştı. Bugün gelen bir haber ise dizinin prodüksiyon çalışmalarının tamamlandığını ve artık set aşamasına gelindiğini müjdeledi. Filmin içeriğiyle ilgili de bir açıklama yapan HBO, filmin unutulmaz karakterlerinin aradan geçen 10 yılın ardından Güney Dakota’nın eyalet oluşunu kutlamak için bir araya geleceğini ve eski çatışmaları yeniden canlandırıp yeni ittifaklar kuracağını paylaştı. Bu açıklamadan anladığımız kadarıyla film, karakterlerin yaşlanmış olması dışında yüksek tansiyonundan ve gerilimli atmosferinden hiçbir şey kaybetmemiş halde karşımıza çıkacak.

Vizyon tarihi olarak şimdilik 2019 baharı gözüküyor. Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan Ian McShane, Timothy Olyphant, Molly Parker, Paula Malcomson, John HawkesAnna Gunn ve Dayton Callie filme aynı karakterlerle geri dönerken Jade Pettyjohn da Caroline isimli yeni bir karakterle filmde yer alacak. Orijinal serinin yönetmeni Daniel Minahan ise koltuğunu kimselere kaptormadan bu projenin başındaki isim olacak.