FORCE MAJEURE’ÜN ABD UYARLAMASININ KADROSU ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

FORCE MAJEURE’ÜN ABD UYARLAMASININ KADROSU ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI


Başrollerde Will Ferrell & Julia Louis-Dreyfus


Son dönemin başarılı yönetmenlerinden biri olarak karşımıza çıkan Altın Palmiye Ödüllü Ruben Östlund’un 2015 yılında vizyona giren ve En İyi Yabancı Film dalında Oscar’a aday olan filmi Force Majeure‘ün ABD uyarlamasının üstünde uzun süredir çalışılıyordu. Yavaş yavaş kadrosu da şekillenmeye başlayan filmin başrolleri belli oldu.

force-majeure-mutlu-aile

Force Majeure, eşi ve çocuklarıyla kış tatili için Fransız Alpleri’ne giden Tomas’ın kendini içine düşürdüğü trajikomik durum üzerinden toplum ve aile kurumundaki yerleşmiş cinsiyet rollerini tartışmaya açıyor. Kontrollü bir çığ vakasının gerçekleştiği sırada Tomas’ın anlık bir refleks sonucunda eşini ve çocuklarını ardında bırakıp kaçmaya başlaması, her şey normale döndükten sonra ailesi ve Tomas arasında güven üzerine bir takım sorunlar yaşanmaya başlamasına sebep olacaktır.

2015 yılından beri gündemde olan ama son durumuyla ilgili güncel bir haber duyamadığımız projede büyük bir adım atıldı ve filmin başrolleri belli oldu. Veep dizisindeki performansıyla Emmy ödülü kazanan Julia Louis-Dreyfus ile birlikte komedi filmlerinde görmeye alışık olduğumuz Will Ferrell filmin başrolünde yer alacak.

Downhill isimli yeniden çevrimin yönetmen koltuğunda 2011 yapımı The Descendants filmi ile En İyi Uyarlama Senaryo Oscar’ını kazanan Nat Faxon ile Jim Rash oturuyor. Amerikan aile yapısını irdelemesini beklediğimiz Downhill’in senaryosu ise Four Lions ve In the Loop gibi başarılı yapımların senaryosunu kaleme alan Jesse Armstrong’a emanet. Çekimleri önümüzdeki yıl başlayacak projenin, açıklanan kadroyla nasıl bir film haline dönüşeceğini epey merak ediyoruz.