MORRICONE İLE DÖVÜŞÜP KAZANACAK 5 TARANTINO FİLMİ

MORRICONE İLE DÖVÜŞÜP KAZANACAK 5 TARANTINO FİLMİ


Ne güzeldir şeydir kavga etmek


Yaşını aldıkça “Açmayın Dedeler” başlıklı röportajlar vermeye başlayan sanatçılar kervanına bu ay efsanevi besteci Ennio Morricone de eklendi. İyi mi oldu, kötü mü oldu? Röportaj gerçek mi sahte mi tartışmaları süredursun biz konuya şöyle ufak bir dalıp çıkalım dedik.

Geçtiğimiz Şubat ayında Vulture’a verdiği röportaj sonrasında, 6 kızı tarafından “kulağı çekilen” Quincy Jones’un Hakan Taşıyan feat. Melek Yargıcı tadındaki açıklamaları aslında eğlenceliydi. Özetle “The Beatles düpedüz yeteneksizdi, Michael Jackson sağdan soldan şarkı çalıyordu, Kennedy‘yi kimin vurduğunu biliyorum, Ivanka Trump‘la beraberdim ve bacakları gördüğüm en güzel bacaklardı.” diye giden ve kulağa kötü bir sinema öğrencisinin elinden çıkmış bir senaryo gibi gelen bu röportaj gerçekten yayınlandı. Neyse güldük geçtik, sıra ikinci dedemizde: Ennio Morricone.

'2015 David Di Donatello' Awards Ceremony

“Ellerim kırılaydı da alkışlamayaydım…” – Quentin Tarantino

Playboy’un Almanya baskısına verdiği röportajında Tarantino’yu üç aşağı beş yukarı “Ahmağın teki. Çöpten farkı olmayan filmler çekiyor, zaten çektiği çoğu şeyi de sağdan soldan araklıyor, yeteneksiz bir yönetmen” olarak özetleyen yönetmenin PR danışmanları bugünlerde seri geri vitesle gündemde. “Biz öyle bir şey demedik abi” açıklamasından sonra yalanla dolanla çok arası olmayan herhangi bir Alman’dan beklenecek şekilde belgelerle gelen Playboy Almanya, konuşmanın kaydının kuydunun olduğunu söyledikten sonra zaten soru işaretleri ufak bir dağıldı diyebiliriz.

Bir nevi “Ölmeden Oscar verelim ayıp olmasın.” kontenjanından The Hateful Eight ile -üzücüdür ki- parmak ısırtan kariyerinin ilk ve tek Oscar’ını kucaklayan 90 yaşındaki Ennio Morricone’ye beş Tarantino eli değmiş film önerimiz var. Çöp möp idare eder artık.

1 – Inglourious Basterds

Morricone’ye notlar: Tarantino’nun “masterpiece” filmi diyebiliriz. Açılışta ve kapanışta kendi besten çalıyor abi, o yüzden çok şey yapma ama illa çaldı çırptı diyeceksen The Dirty Dozen’a referans verebilirsin.

 

2 – True Romance

Morricone’ye notlar: Filmde Güney İtalya ile ilgili çok hoş olmayan teoriler var aman diyoruz The Sicilian Clan duymasın…

 

3 – Reservoir Dogs

Morricone’ye notlar: Koş koş, City on Fire’ın son yarısından arak bu film.

 

4 – Jackie Brown

Morricone’ye notlar: “Diyalogları da Elmore Leonard’dan çalıyor.” diyordunuz, buyrun efendim haklısınız.

 

5 – The Hateful Eight

Morricone’ye notlar: Bununla Oscar aldınız.

Keşke her gün kavga çıksa da havamızı bulsak…