RIDLEY SCOTT GLADIATOR’IN DEVAM FİLMİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

RIDLEY SCOTT GLADIATOR’IN DEVAM FİLMİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR


Maximus ölmedi, yüreğimizde yaşıyor


Filmografisinde Alien, Blade Runner, Hannibal, Black Hawk Down, Thelma and Louise ve Gladiator gibi Hollywood’u Hollywood yapan ve şu anda kült mertebesine erişen filmlere imza atan Ridley Scott, herkesi şaşırtan yeni projesini açıkladı.

gladiator-sequel-ridley-scott-1920x1219

Yeni dediğimize bakmayın, aslında bu eski ama yeni filmi hepimiz biliyoruz. Scott, 2001 yılında 11 dalda Oscar’a aday olup En İyi Film Oscar’ı dahil 5 ödülü evinde götürdüğü filmi Gladiator’ın devamı üzerinde çalışmaya başladı.

Artık 80 yaşına gelmesine rağmen emekliliğe dair hiçbir planı olmadığını gördüğümüz veteran yönetmen, başrollerinde Russel Crowe ve Joaquin Phoenix’in yer aldığı filmin devamı için The Hunger Games’in ilk iki filminin ve Ben Affleck’in 2010 yılında yönetmenliğini yaptığı The Town’ın senaristi Peter Craig ile çalışmaya başlamış bile.

Paramount’un da ayrıca desteklediği projenin nasıl bir hikaye ile beyaz perdeye geleceğinin detayları da belli olmaya başladı. İkinci film, orijinal filmdeki Connie Nielsen’ın canlandırdığı karakter olan Lucilla’nın oğlu Lucius üzerinden ilerleyecek. Aynı zamanda Joaquin Phoenix’in canlandırdığı İmparator Commodus’un yeğeni olan karakterimiz, büyük ihtimalle Maximus’un öcünü almak için dönecek.

400 milyon dolarlık gişe hasılatıyla Hollywood içinde de bir kırılma yaşanmasına sebep olan filmin oyuncu kadrosu ve vizyon tarihine dair henüz paylaşılan bir gelişme yok.