BU CUMA NE YAPACAĞINI BİLİYORUZ… İPUCU: EROL ALKAN

BU CUMA NE YAPACAĞINI BİLİYORUZ… İPUCU: EROL ALKAN


7 Aralık Cuma bizim gecemiz


Erol Alkan için en doğru zaman, en doğru yer. Neden mi? Gelin madde madde inceleyelim. Çok uzun, ben okumam diyorsanız sizi şöyle alalım.

  • Spectrum / Silver Echoes

Remix krallığını ve başka grupların prodüktörlük başkanlığını ilan eden Erol Alkan’ın kendi ismiyle yayınladığı şarkı sayısı yok gibi bir şey. Beyefendi seçici.

Orijinal şarkılardan oluşan ilk -ve daha doğrusu son- EP’sini yaklaşık beş sene önce yayınlayan DJ’in yeni EP’si şansımıza geçtiğimiz ay içerisinde yayınlandı. Yani bir nevi 7 Aralık Cuma günü Babylon’daki etkinlik için “yeni albüm turu” adına düzenlenmiş bir ayak diyebiliriz.

  • Her Zaman Ciks Abim

Bu maddemiz şaka maddesi. Şaka maka yeni imajını biz çok beğendik.

Screen Shot 2018-12-05 at 17.53.02

  • Sahne Onun

“Ya kimin olacaktı?” diyebilirsiniz. Diyenler için gelin size üç ayrı hikaye anlatalım.

Varan 1: Unknown Festival – Hırvatistan

Rovinj’nin (Ro-vinyi diye okunuyor) güzel bir koyunda kapatılan saçma sapan bir tatil köyünde (evet köyünde) düzenlenen elektronik müzik festivalinin line-up’ı alev alevdi. Disclosure, Jamie xx, Four Tet, Jon Hopkins, Daniel Avery, Floating Points… Şimdi düşününce ne biçin line-up yapmış adamlar değil mi? Neyse “one-off” olarak düzenlenen tekne partilerinin birinde Erol Alkan – Daniel Avery ve Justin Robertson beraber çalıyordu. Kendisini tabii ki en güzel saate yazan Alkan Bey’i ise kötü bir sürpriz bekliyordu. Fırtına çıkmasından ötürü yaklaşık 8 kişiye çaldı, suratı düştü. Sonrasında çalan her DJ, yüzlerce yerinde duramayan İngiliz’e çaldı, böyle oldukça suratı daha da düştü.

Varan 2: The Chemical Brothers – İspanya turnesi

İspanyolların akşam rutinleri nefis oluyor. Nefis saçmalıkta. Yemeğe 23.00’te oturup, kulübe 02.00 civarında giden bir keyfi yerindeler ordusundan bahsediyoruz. The Chemical Brothers’ın da İspanya turnesinde warm-up’ın warm-up’ından sorumlu Erol Alkan, sahneyi Madrid’de 2manydjs öncesinde ısıtırken maalesef coğrafyadan dolayı yine 8 kişiye çaldı.

Yine surat düştü mü? Düştü. Adam dolu dolu çalmayı seviyor.

Varan 3: Mad Cool Festival – Madrid

Yine Madrid, yine talihsizlik. Mad Cool Festival’da Massive Attack sonrasında festivalin en iyi ses sistemine sahip sahnesinde 2 saat çalacak olan Erol Alkan’ın başına ne gelse beğenirsiniz? Ne gelirse gelsin Erol beğenmez.

Massive Attack, set zamanında diğer sahnede -ki diğer sahne dediğimiz Mordor’da falan bir yerdi, seslerin çakıştığı ettiği de yoktu- çalan Franz Ferdinand’ın sesi sahnesiyle çakışıyor diye seyirciyi 2 saat ağaç gibi bekletip; “Ses kötü çalmıyoruz kanka.” çektikten sonra ortam bir anda bedava künefe dağıtılan büfeye dönüştü. Sahneye içki atanlar, bağırıp çağıranlar, protestolar… Bu iki saatlik öfkenin üstüne kim çalıyordu? Tabii ki Erol Alkan. Yine surat düştü.

Gelin görün ki 7 Aralık Cuma, sahne, ses, hava durumu, saat… Ne ararsanız Erol Alkan’ın lehine. 

Bu arada set zamanı: 00.00

  • Önüm Arkam

Klein’ın müzikal yolculuğunda kaptanlık görevini üstlenen Hemi ve Play Tuşu’nun kreatif direktörü Doğu Orcan, birbirine pek benzemeyen ama yan yana tadı güzel olan back to back bir setle Erol Alkan öncesinde arasıcak servisinden sorumlu olacak. Erol Alkan sonrasında tatlı servisi ise Doğu Orcan’da.

Funk – Techno arasındaki ince olmayan çizgide iki cambaz yürü mü? Herhalde yürümez, dinleyip göreceğiz. Daha önce Daniel Avery, Modeselektor, Jackmaster, Nicolas Jaar ve Detroit Swindle ile aynı sahneyi paylaşan ikiliden çok kötü bir şey de çıkmaz diye düşünüyoruz.

Uzun süredir heyecanla beklediğimiz bir isim, ayağımızı attığımızda heyecanlandığımız bir mekan ve daha neler neler…

Biletler bitti bitiyor, biz buradan koşun diyoruz.