DAVID LYNCH HOCA OLUYOR

DAVID LYNCH HOCA OLUYOR


Hocam bir bakar msınız?


Her hafta en az bir haber ile Playtuşu’nda yer verdiğimiz David Lynch, bu hafta hakkını erkenden kullanarak haftanın ilk gününden yeni bir haber ile karşımızda.

Black and White Celebrity Photography By Chris Weeks

Geçtiğimiz sene, 25 yılın ardından Twin Peaks: The Return olarak ekranlara gelen dizinin bitmesinden sonra biraz kendine vakit ayıran ve kürasyonunu bizzat üstlendiği müzik, sinema, sanat ve yaratıcılık festivali Festival of Disruption ile meşgul olan David Lynch’in, MasterClass serisine konuk olup ders vereceği açıklandı.

Farklı farklı onlarca konu üzerine, alanlarında uzman isimlerin verdiği dersler üzerine kurulu olan MasterClass’ta David Lynch’in vereceği dersler in başlıkları ise  “Art of Directing” ve “Storytelling”. Televizyon ya da sinema olsun, ürettiği her işle insanın zihninde farklı katmanları birbirine bağlayıp ya da hali hazırda bağlantıları yerle bir etmesiyle meşhur olan yönetmenin kamera arkasından bir dünyayı kurgulama aşamalarına tanıklık etme şansı yakalayacağımız dersler, yönetmenin sıkı hayranları için kaçmayacak bir fırsat.

Daha önce Martin Scorsese, Werner Herzog, Spike Lee, Mira Nair, Ken Burns ve Ron Howard gibi sinema dünyasının önemli isimlerini izlediğimiz MasterClass’ın 2019 yılında ağırlayacağı isimler arasında Jodie Foster ve Natalie Portman’da yer alıyor. 2019’un ilk haftalarında açılacak yeni dönem üyelikleriyle kayıt olabileceğiniz MasterClass’ın web sitesine göz atıp daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.