LÁSZLÓ NEMES’İN MÜSTAKBEL FİLMİ SUNSET’TEN YENİ FRAGMAN

LÁSZLÓ NEMES’İN MÜSTAKBEL FİLMİ SUNSET’TEN YENİ FRAGMAN


Ödül avcısı geliyor


3 yıllık bir aradan sonra yeni filmi Sunset‘le beyaz perdeye geri dönen László Nemes‘in, Venedik ve Toronto Film Festival‘lerinde gösterilen filminden yeni bir fragman paylaşıldı.

sunset-deal

İlk filmi Son Of Saul’la 2015 yılında ortalığı birbirine katan László Nemes, Cannes‘da Büyük Jüri Ödülü‘nün yanı sıra, Yabancı Dilde En İyi Film Oscar ve Altın Küre ödüllerini de evine götürmüştü. Bu kez yeni filmi Sunset ile karşımıza gelen başarılı yönetmen, bizi 1913 yılında Budapeşte’ye götürüyor. I. Dünya Savaşı öncesinde, Budapeşte’de yaşayan bir kadının kayıp kardeşini arama çabasını anlatacak Sunset için beklentiler epey yüksek. Çünkü siz de ilk çektiğiniz uzun metraj filmle Altın Palmiye, Altın Küre ve Oscar ödülü alsaydınız, ikinci filminiz için beklentiler epey yukarıda olurdu.

Filmden paylaşılan ikinci fragmanda da, ilki gibi bizleri içine çekecek bir atmosfer ve hikayenin beklediğine dair işaretler veriyor. Tansiyonun ara ara yükselirken ve gerginlik dozu da tam kıvamında gözüken Sunset’in başrolünde, yönetmenin Son of Saul’de birlikte çalıştığı Juli Jakab yer alıyor. Jakab’a eşlik edenler arasında Vlad Ivanov, Susanne Wuest ve Björn Freiberg gibi isimler bulunuyor. Senarist kadrosunda ise yine yönetmenin Son of Saul’de birlikte çalıştığı Clara Royer ve Son of Saul’un kurgucusu olan Matthieu Taponier bulunuyor.