PRENS CHARLES, LEONARD COHEN HAYRANIYMIŞ

PRENS CHARLES, LEONARD COHEN HAYRANIYMIŞ


Hangimiz değiliz ki?


Geçtiğimiz günlerde 70. yaş gününü kutlayan İngiltere tahtının varisi Prens Charles, katıldığı bir radyo programında müzik zevki hakkında bizlere ipucu verdi.

Leonard-Cohen-Photo-Lorca-Cohen-2

BBC Radio 3’nin Private Passions  kanalına misafir olan Prens Charles, Leonard Cohen hakkında övgü dolu sözlerle sanatçıyı bir kez daha anmış oldu. Cohen için “Her zaman Leonard Cohen’in sesini ve onun şarkı söyleyiş biçimini çok sevdim. Hepimizin bildiği üzere o şarkı yazmada olduğu kadar yazdıklarını seslendirmede de inanılmaz derecede sofistike biriydi. Onun kelimelerle bizi yönlendirdiği yer Picasso ya da Dali’nin bizi tablolarıyla yönlendirdiği yer ile aynı.” sözlerini sarf eden Prens Charles, en sevdiği Cohen şarkısının Take This Waltz olduğunu da açıkladı.

Aynı zamanda sanat eğitiminin öneminden de bahseden Prens, “Ben sanat ve müzik eğitiminin önemine inanan insanlardan biriyim. Bununla birlikte, insanların yaratıcı sanatların ekonomiye ne kadar büyük bir katkı sağladığını unutmuş – ya da farketmemiş – olduğunu düşünüyorum.” açıklamasıyla da bu konudaki görüşüyle alkışları topladı.