BLACK METAL’İN EN OLAYLI DÖNEMİNİ ANLATAN FİLMDEN İKİ TEASER BİRDEN

BLACK METAL’İN EN OLAYLI DÖNEMİNİ ANLATAN FİLMDEN İKİ TEASER BİRDEN


Lords of Chaos


İsveçli yönetmen Jonas Åkerlund’un yönetmenlik koltuğunda oturduğu ve geçtiğimiz sene tam da bu zamanlarda kendisini hatırlatana kadar yıllardır varlığını unuttuğumuz projesi Lord of Chaos’tan iki adet teaser paylaşıldı.

DT4YsX6UMAApG40

80’ler sonu ve 90’ların başına damgasını vuran Norveç Black Metal’inin en olaylı dönemini anlatan Lords of Chaos, 1998 tarihli aynı isimli kitaptan beyaz perdeye uyarlandı. Zamanının en önemli gruplarından Mayhem’den Euronymous ve Burzum’dan Varg Vikernes’in malum olayını, Norveç Black Metal’inin yükselişini ve kilise yakma girişimlerini anlatan filmin başrollerinde Rory Culkin, Sky Ferreira ve Jack Kilmer gibi isimler yer alıyor.

Filmin konusu dışında merak uyandıran bir diğer başlığı ise Black Metal kültürüne uzak olmayan bir coğrafyada yer alan Sigur Rós’un filmin müziklerinden sorumlu olması. Åkerlund’u son dönemlerde Beyonce ve Lady Gaga gibi isimlerin videolarının arkasındaki isim olarak hatırlasak da 80’lerde İsveçli metal grubu Bathory’de çalmış olması ve Metallica, Ozzy Osbourne, Smashing Pumpkins, Jane’s Addiction, Rammstein gibi isimlerin müzik videolarını yönetmesi filmle ilgili beklentimizi arttırmaya yetiyor.

Toplamda bir dakikalık iki adet videoyla çok bir şey anlamasak da bizleri heyecanlandıran film, Şubat ayında dünya çapında vizyona girecek ama   ülkemize gelmesi epey zor gözüküyor.