CHRISTOPHER MCQUARRIE MISSION IMPOSSIBLE 7 VE 8’İ DE YÖNETECEK

CHRISTOPHER MCQUARRIE MISSION IMPOSSIBLE 7 VE 8’İ DE YÖNETECEK


Hayırlı olsun


1996’da The Usual Suspects ile En iyi Özgün Senaryo Oscar’ını kazanan Christopher McQuarrie, aynı zamanda son iki Mission Impossible filminin de arkasındaki isim.

mision-imposible-6-christoher-mcquarrie-tom-cruise-rodaje-fallout-1532939679-1200x520

Son iki filmin hem senaryosunu yapıp hem de yönetmenliğini yapan McQuarrie, Paramount Pictures’la yeni bir anlaşma imzalayarak kült aksiyon serisinin 2021 ve 2022 yılında gelecek iki devam filminin de başında olacağını açıkladı. Tom Cruise’un sosyal medya üzerinden hayranları için yaptığı paylaşımla filmler arasında bu kez üçer yıl ara olmayacağını daha önce öğrenmiştik.

Serinin çekilecek devam filmlerinde Tom Cruise’un dışında, Luther Stickell rolündeki Ving Rhames, altıncı film ile dördüncü kez Benji Dunn olarak izlediğimiz Simon Pegg ve Ilsa Faust karakterine hayat veren başarılı aktris Rebecca Ferguson’ın yeni çekilecek iki filmin kadrosunda yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Cruise ve McQuarrie ikilisi, Mission Impossible serisi dışında Jack Reacher, Edge of Tomorrow ve The Mummy gibi yapımlarda birlikte çalışmıştı. Ayrıca McQuarrie, yine Tom Cruise’un başrolünde yer aldığı 1986 yapımı Top Gun’ın devam filmi Top Gun: Maverick’in de senarist koltuğuna oturuyor.