SPAWN TAHMİNİMİZDEN DAHA RAHATSIZ EDİCİ OLACAK

SPAWN TAHMİNİMİZDEN DAHA RAHATSIZ EDİCİ OLACAK


İsmine yakışır bir film geliyor


Geçtiğimiz yaz, aylarında başrolünde Jamie Foxx’u izleyeceğimiz eli yüzü düzgün bir Spawn filmi duyurulmasıyla zevkten dört köşe olmuştuk.

spawn10-1328071865

1997’de sinemaya uyarlanan versiyonuyla büyük hayal kırıklığı yaratan film, o günden sonra adeta yapımcıların hayata geçirmemek için uğruna savaştığı bir proje olmuştu. Ta ki çizgi romanın ve karakterin yaratıcısı Todd McFarlane bu duruma el atana kadar. Son olarak Jamie Foxx‘tan sonra yaz aylarından beri prodüksiyon çalışmaları devam eden ve adım adım ilerleyen projeye, süper kahraman dünyasında Hawk Eye olarak tanıdığımız Jeremy Renner’ın Dedektif Twitch Williams rolünde dahil olmasıyla daha da heyecan verici bir hal almıştı.

“Todd McFralene’in R-Rated üstü bir film yapmak istiyorum.” açıklamasıyla bizleri neyin beklediğine karşı önceden uyarma nezaketi gösterdiği yapımla ilgili heyecan verici bilgiler gelmeye devam ediyor. Jason Blum‘un da yapımcı koltuğunda oturduğu film, anlaşılan beklediğimizden epey karanlık olacak gibi gözüküyor. Mc Farlane, daha önce “Çok sert bir R-rated film yapmak istiyorum. Arka planın ve hikayesinin ne olduğu pek de önemli değil. Sinema tarihinin en korkunç filmleri Jaws, The Thing, The Ring veya The Boogeyman konuşmaz, hikayelerini net olarak anlatmazlar.” diyerek aklındaki Spawn dünyasını bize özetlemişti.

Projeyle ilgili yeni açıklamalarda bulunan usta isim, “Film hiç eğlenceli olmayacak. İçinde şakalar da olmayacak. Karanlık, çirkin iki saatlik bir film olacak. Ki aslında bu da pek çok doğaüstü korku filminde olması gereken bir şey. Ve bence büyük bir şehirde yaşayan bir çok insanın geçmesi gereken garip bir engel. Çünkü onlar kendileri zaten bir Avengers hayatı yaşıyorlar.” yorumunu yaptı.

Bu açıklamalardan sonra Deadpool gibi bol şakalı, laçka ama kırık kol bacaklı bir süper kahraman filminden çok daha fazlasını ve karanlığını beklediğimiz söylememiz gerekecek. Todd McFarlane’in bizzat yönetmenlik koltuğunu devraldığı film bakalım vadettiği bu karanlık dünyayı bizlere yaşatabilecek mi?