STELLAN SKARSGARD DUNE’UN KADROSUNA KATILDI

STELLAN SKARSGARD DUNE’UN KADROSUNA KATILDI


Skarsgard'ı Baron Harkonnen olarak izleyeceğiz


Dün Dave Bautista’nın Glossu Rabban rolünde Dune’un kadrosuna katıldığını duyurmamızın üstünden 24 saat geçmemişken şimdi de tecrübeli oyuncu Stellan Skarsgård’ın filmin oyuncu kadrosuna katıldığı açıklandı.

stellan-skarsgard-denis-villeneuveun-yeni-filmi-duneda-rol-alacak-filmloverss

Frank Herbert’ın unutulmaz bilim kurgu romanından yeniden sinemaya uyarlanacak Dune, Denis Villeneuve’ün kariyerindeki en büyük projelerden biri olacak gibi gözüküyor. Blade Runner gibi kült bir yapımın altından başarıyla kalktıktan sonra iki film şeklinde beyaz perdeye girecek Dune için kollarını sıvayan Kanadalı yönetmen, filmin kötü karakteri Baron Harkonnen rolü için Stellan Skarsgård’ı oyuncu kadrosuna dahil etti.

Atreides hanedanının düşmanı olarak bilinen Baron Harkonnen, Arrakis gezegenini kontrolde tutmak için elinden geleni yapacak gibi gözüküyor. Filmin senaryosunu Denis Villeneuve, The Curious Case of Benjamin Button, Munich, Forrest Gump gibi yapımların senaristliğini üstlenen Eric Roth ile Doctor Strange’in senaristi Jon Spaihts kaleme alıyor. Dune’un çekimleri ise ilkbaharda Budapeşte ve Ürdün’de başlayacak.

Rebecca Ferguson’ı Lady Jessica, Timothée Chalamet’yi ise Paul Atreides rolünde izleyeceğimiz daha evvelden açıklanmıştı.