IŞIN KILICI SAVAŞI RESMİ BİR SPOR OLDU

IŞIN KILICI SAVAŞI RESMİ BİR SPOR OLDU


Teşekkürler Fransa


Star Wars evreninin bilim kurgu dünyası ve popüler kültüre armağan ettiği ışın kılıcı, artık yeni bir spor dalı oldu.

Screen-Shot-2016-06-09-at-12.29.41-PM-1536x864-479438850004

Star Wars’un gerçek hayatla kesişmesine kendilerini Jedi öğretilerine adayıp Jedi dinini kabul eden binlerce insandan alışıktık. Kült seriyi seven seven herkesin en az bir kere elindeki hayali kılıçla savaşıyormuş gibi yaptığı birde ağzından çıkardığı sesle eşlik ettiği o ışın kılıcı savaşı artık resmiyet kazanıp bir spor dalı olarak kabul edildi. Her ne kadar ışın kılıcı düellosu bir resmiyet kazanmadan da büyük bir kitleye hitap edip dünya şampiyonaları bile düzenlense ilk kez resmi bir kurum tarafından spor dalı olarak kabul edilmiş oldu.

20 yıldır Fransa polisinde göre yapan Philippe Bhondi’nin Fransa Eskrim Federasyonu’na başvurmasıyla hayata geçen proje, aynı eskrim sporunda olduğu gibi koruma giysileri ve bir hakem yardımıyla gerçekleşiyor. Eskrimden en büyük farkı ise alışık olduğumu eskrim kılıcı yerine ışın kılıcı ile yapılması. Fransa Eskrim Federasyonu başkanı Serge Aubailly, bu projeyi gençleri spora teşvik amaçlı hayata geçirdiğini açıklasa da kendisini evde Darth Maul kostümü ve kılıcıyla antreman yaparken görebiliyoruz.

Işın kılıcı düellosu nasıl oluyor diye merak ederseniz hemen aşağıda Philippe Bhondi ve arkadaşlarının küçük bir antreman videosunu bulabilirsiniz.